Cușnir se întreabă dacă se încheagă o nouă majoritate PNL- PMP -ALDE în Consiliul Local Suceava. El arată că ALDE a susținut alături de PNL și PMP alocarea unui „ajutor social” de 100.000 lei către o asociație de hipism din Sucevița în dauna unor cluburi din Suceava ce au adus zeci de medalii naționale și chiar europene


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, crede că în ultima ședință a Consiliului Local Suceava s-a conturat o nou majoritate PNL-PMP-ALDE arătând că în două cazuri consilierii locali ALDE au votat alături de majoritatea PNL-PMP făcând jocul primarului Ion Lungu.

Astfel, Cușnir susține într-un comunicat de presă că în ședința de Consiliu Local de joi 25.10.2018, la propunerea lui Ion Lungu, consilierii locali PNL, PMP și ALDE au votat reducerea alocărilor financiare către alte ramuri sportive și alocarea sumei de 100.000 lei (1.000.000.000 lei vechi) către Clubul de hipism Ecvestru din Sucevița.

„După 14 ani de mandat, o fi descoperit Ion Lungu că Suceava este un oraș cu tradiție în hipism, dar să aloci hipismului cât pentru Lupte, Atletism, Tir sportiv, Tir cu arcul, Box și Hockei la un loc, pare cam mult. Deci, la propunerea lui Ion Lungu, majoritatea formată din consilierii locali PNL, PMP și ALDE au alocat unei asociații sportive private din Sucevița cât au alocat pentru 6 secții sportive ale Clubului Municipal Suceava, la un loc”, arată liderul social-democrat sucevean.

El adaugă că nu știe nimeni dacă Club Ecvestru din Sucevița are vreo legătură cu municipiul Suceava sau ce rezultate sportive deosebite a obținut, dar există certitudinea că secțiile sportive de Lupte, Atletism și Tir aparținând Clubului Sportiv Municipal Suceava au adus Sucevei zeci de medalii naționale și chiar Europene.

„Să fie acesta alocare financiară către Clubul de hipism Ecvestru din Sucevița, liantul către o nouă majoritate PNL + PMP + ALDE din Consiliul Local Suceava?”, întreabă Cușnir.

El a menționat că o altă Hotărâre de Consiliu Local din aceeași ședința din 25.10.2018, PUZ-ul pentru regimul de înălțime  parter+mezanin+7 etaje pentru un bloc de pe strada Universității, care va umbri Biserica Sfântul Nicolae pe Rit Vechi și care va bloca orice posibilitate ulterioară de modernizare a Patinoarului Artificial din Suceava a fost votată cu sprijinul ALDE.

„ Având în vedere că la ședința respectivă a lipsit un consilier local PNL, acest proiect de hotărâre putea fi aprobat doar cu votul și al consilierilor locali ALDE, pe lângă cei ai PNL și PMP. Ceea ce s-a și întâmplat, Ion Lungu a promovat un nou proiect imobiliar care va sufoca Suceava”, a explicat Cușnir.

El a precizat că i se pare interesant că tocmai cei care se laudă ca fiind inițiatorii unei legi împotriva ajutoarelor sociale pentru cei ce nu muncesc, au aprobat alocarea unui „ajutor social” de 100.000 lei către o Asociație de hipism din Sucevița.

„Toate acestea au sunt posibile deoarece Suceava este condusă de 14 ani de niște incompetenți, iar incompetența în administrație duce întotdeauna la impotență administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ. Lungu, Harșovschi și PNL-ul au pierdut contactul cu realitatea și cu nevoile Sucevei, au încălcat contractul social cu Sucevenii și sacrifică 6 secții ale Clubului Sportiv Municipal Suceava, pentru „o coadă de cal”. Suceava are nevoie de Ordine și Progres. Există soluții! Suceava trebuie să fie condusă de către o echipa care înțelege ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!””,a conchis Dan Ioan Cușnir. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de