Deputatul PNL Angelica Fădor, în Parlament, sesizează nepăsarea Poștei Române pentru oficiile poștale care se degradează, dar nici nu vrea să le vândă pentru un interes public: La Fundu Moldovei, unde e un singur angajat, Poșta Română a refuzat să vândă Primăriei oficiul poștal care se dărâmă


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a sesizat, marți, în Parlament o situație gravă în care se află multe sedii ale Poștei Române care nu investește în reabilitarea lor, dar nici nu vrea să le înstrăineze pentru un interes public.

Deputatul sucevean i-a transmis ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, că multe sedii ale Poştei Române de pe întreg teritorul României necesită lucrări urgente  de reabilitare sau consolidare, unele dintre aceste fiind chiar încadrate în clasa I de risc seismic, dar că în tot acest timp, reprezentanții Poştei Române nu demarează efectuarea lucrărilor de reabilitare şi cu toate acestea, se şi opun vânzării imobilelor către alți potențiali proprietari care le-ar putea consolida şi întreține.

Fădor a prezentat cazul concret cu care se confruntă primăria comunei Fundu Moldovei care, în luna ianuarie a anului 2017, a transmis o solicitare Companiei Naționale Poșta Română S.A., prin care își manifesta interesul de a achiziționa sediul Oficiului Poștal, din comuna Fundu Moldovei, pentru a-l utiliza în scopul desfășurării activităților administrative, având în vedere că acesta este amplasat în centrul comunei și în apropierea sediului primăriei, dar și a altor instituții reprezentative ale comunei.

Ea notează că, în prezent, respectivul imobil deservește Poșta Română, având un singur salariat care prestează activitatea într-o cameră, restul încăperilor neavând nicio utilizare.

„Țin să menționez un aspect foarte important și anume, clădirea se află într-o avansată stare de degradare și este supusă zi de zi unei degradări continue deoarece imobilul nu a fost renovat de foarte multă vreme, este atacat de igrasie, iar prin plafonul unor încăperi pătrunde apa”, a adăugat Fădor.

Potrivit acesteia, Compania Națională Poșta Română S.A. a declinat oferta Primăriei comunei Fundu Moldovei și a precizat că este dispusă să încheie un contract de închiriere pentru spațiul respectiv, dar nu este interesată de înstrăinarea prin vânzare a imobilelor din patrimonial său.

„Este inacceptabil că o companie a statului, lasă, cu bună știință, pradă degradării un imobil, preferând să îi rămână în patrimoniu, chiar și în paragină, decât să-l înstrăineze”, a spus deputatul Angelica Fădor.

Ea îl întreabă pe ministru cum este posibil ca C.N.Poșta Română S.A. să aibă o atitudine atât de vehementă în ceea ce privește vânzarea unor imobile pe care le deține și să se opună în mod categoric înstrăinării lor, deși nu realizeză, în calitate de proprietar, absolut nicio lucrare de reabilitare pentru clădirile pe care și le dorește atât de mult să le aibă în continuare în proprietate.(T.B.)


Intră acum și în grupul de