Legea privind construcția autostrăzii Iași-Tg. Mureș a fost votată. Deputatul PNL Angelica Fădor: Această autostradă nu este un moft, ci o necesitate națională


Intră acum și în grupul de

Legea privind construcția autostrăzii Iași-Tg Mureș a fost adoptată, miercuri, cu o largă majoritate de Camera Deputaților, for decizional, după mai multe dezbateri.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a salutat votul, arătând că meritul pentru ca proiectul autostrăzii care unește Moldova de Transilvania a devenit de interes național aparține societății civile implicate și a parlamentarilor liberali care s-au zbătut în ultimii doi ani pentru ca acest proiect să devină realitate.

„Autostrada Moldova-Transilvania nu este un proiect regional, ci un obiectiv strategic de interes național”, a spus Fădor.

Ea a arătat că zona Moldovei este depopulată, iar rata de emigrare este la cote alarmante pentru că izolarea acestei regiuni oferă mai puține șanse și oportunități locuitorilor din regiune.

Fădor a spus că nivelul de subdezvoltare și sărăcie în care trăiesc cei din regiunea de nord est reprezintă o vulnerabilitate națională.

„Această autostradă nu este un moft al nostru, ci este o necesitate națională”, a declarat deputatul liberal sucevean.

Ea consideră că nu s-ar fi ajuns la inițierea și adoptarea unei legi prin care Guvernul să fie obligat să realizeze această autostradă dacă statul și-ar fi respectat obligația pentru cei peste patru milioane de locuitori din județele regiunii de nord est și ar fi realizat acest proiect mai ales că sumele de bani cu care regiunea de nord est contribuie la bugetul național sunt mai mici decât cele care se întorc în regiune.

Deputatul liberal sucevean a subliniat că această autostradă servește și intereselor „fraților de peste Prut”, apreciind că va contribui la sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de