Alexandru Băișanu despre legea privind construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș. ALDE a sprijinit această lege, dar mai avem o lege votată în urmă cu 12 ani privind autostrada Suceava-Satu Mare. Legea există, autostrada așteaptă


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat la dezbaterea legii privind construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș că mai există o lege votată în urmă cu 12 ani privind autostrada Suceava-Satu Mare care nu a fost pusă în practică.

„O lege nu poate determina construcția unei autostrăzi, ci trebuie ca Guvernul să adopte o hotărâre care să fie pusă în practică”, a spus Băișanu.

El a arătat că mai există o lege pentru o autostradă Suceava-Satu Mare, votată în urmă cu 12 ani.

„Legea există, autostrada așteaptă”, a spus deputatul sucevean.

El a precizat că, de  principiu, bucovinean fiind, moldovean fiind, este clar că va susține până la capăt o autostradă Iași Tg. Mureș la care să se lege Suceava.

„Conform unor studii făcute de o societate serioasă s-a demonstrat că dacă s-ar face o autostradă Bacău-Brașov și Suceava-Cluj, o altă autostradă, sumele construirii celor două autostrăzi ar fi egale cu construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș. Cred că trebuie să ne gândim serios la posibilitățile financiare pe care le are România și la posibilitatea de a face două autostrăzi în loc de una, la același preț”, a spus Băișanu.

Camera Deputaților a votat, miercuri, cu o largă majoritate, construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș.(T.B.)


Intră acum și în grupul de