Deputatul liberal Dumitru Mihalescul cere ministrului de Interne să introducă normalitatea în Consiliul Local Straja unde doi consilieri PNL nu sunt validați în funcție de aproape un an:Consilierii PSD cred că Primăria și comuna sunt proprietatea lor

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul, a anunțat, joi, că se va implica personal în ceea ce privește situația din Consiliul local Straja și a avertizat că va solicita ministrului de Interne să introducă normalitatea în această localitate.

”De aproape un an de zile, activitatea Consiliului local al Comunei Straja este aproape blocată, pentru că primarul și consilierii locali ai PSD au început să creadă că primăria și comuna sunt proprietatea lor și pot să facă numai ce doresc. De la începutul anului și până acum, Consiliul local se întrunește ilegal, numai în ședințe extraordinare, deși nu există niciun motiv care să justifice situația extraordinară”, arată deputatul liberal.

El precizează că atât primarul, cât și consilierii locali ai PSD au găsit o portiță în lege și, prin această șmecherie, împiedică validarea mandatelor pentru doi consilieri locali ai PNL, care ar trebui să înlocuiască doi consilieri locali ai PNL cărora le-a încetat mandatul, prin ordin al prefectului.

„Reprezentanții PSD refuză să lase consiliul local să funcționeze normal, adică prin ședințe ordinare, pentru că astfel ar fi obligați să valideze mandatele celor doi consilieri locali ai PNL. Aceștia fug de o decizie care le-ar aduce în consiliu două voci critice nedorite, care, probabil, ar critica unele decizii discreționare pe care aceștia le iau. Nu aș exagera dacă i-aș acuza pe reprezentanți PSD de lașitate, mai ales că, ori de câte ori trebuie să valideze mandatele PNL, nu se prezintă la ședință și absentează în bloc”, a declarat Mihalescul.

Deputatul liberal a anunțat că se va implica personal în soluționarea acestei probleme și va analiza și dacă nu cumva legislația trebuie modificată, astfel încât activitatea consiliilor locale să nu mai fie blocată prin asemenea tertipuri.

„ Mă voi adresa, de asemenea, printr-o interpelare, Ministrului Afacerilor Interne, doamnei Carmen Dan, pentru a interveni, prin instituția prefectului din Județul Suceava, în scopul reintrării în legalitate a Consiliului local al Comunei Straja. Legea nu este opțională, chiar dacă primarul și consilierii locali ai PSD cam asta vor să creadă”, a continuat Mihalescu.

El crede că, din păcate, șmecheriile reprezentaților PSD nu aduc nimic bun cetățenilor din comuna Straja.

„O primărie și un consiliu local care stau la discreția unor anumiți oameni, nu vor aduce niciodată beneficii pentru comunitate. Lucrurile bune ies din dezbateri, din critici serioase și din proiecte acceptate atât de putere, cât și de opoziție. Cred că tocmai pentru aceste motive, reprezentanții PSD blochează validarea mandatelor consilierilor PNL”, a conchis Dumitru Mihalescul.(N.B.)