Deputatul PSD Alexandru Rădulescu este încrezător că se va realiza Autostrada Iași-Tg. Mureș motivat de faptul că Guvernul PSD a făcut investiții ca rețeaua rutieră a județului Suceava să se apropie de standardele cerute de locuitorii județului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu și-a exprimat, joi, încrederea că Autostrada Iași-Tg. Mureș se va realiza mai ales că Guvernul PSD a arătat că s-a preocupat ca rețeaua rutieră a județului Suceava să se apropie de standardele cerute de locuitorii județului.

Rădulescu a arătat că, miercuri, Camera Deputaților a adoptat, cu o foarte mare majoritate,  proiectul de lege privind construirea Autostrăzii Unirii Iași-Târgu Mureș.

„O semnificație aparte îl are faptul că acest demers legislativ a reușit să coaguleze toți reprezentanții partidelor parlamentare.  Așadar, un obiectiv cu adevărat necesar și dorit, face să dispară interesele de partid, uneori derizorii”, a precizat Rădulescu.

El consideră că în această logică, ar trebui să intre și cei care s-au grăbit să afirme că această lege va fi inutilă, că nu va fi aplicată curând de Guvernul României, iar acei pesimiști care, tendențios, nu văd decât partea goală a paharului, ar trebui să înțeleagă că orice demers trebuie să aibă un început, că nu se poate realiza în doi ani ce nu s-a realizat în zeci de ani.

„Și dacă am analiza obiectiv ce se întâmplă cu infrastructura rutieră în județul Suceava, am observa că în doar doi ani au fost reabilitate, sau sunt în curs de reabilitare toate arterele rutiere importante ce străbat județul: DN 17 (Poiana Stampei-Câmpulung), DN 17 A (Câmpulung- Rădăuți), DN 17 B (Vatra Dornei- limita cu județul Neamț), DN2 ( Suceava-Drăgușeni), DN 2E (Gura Humorului-Spătărești), DN 18 (Iacobeni-limita cu jud. Maramureș), centura Sucevei, centura Rădăuțiului. Amintim și faptul că, prin programul guvernamental de dezvoltare locală, sunt finanțate reabilitările sau modernizările a 8 drumuri județene și a 14 drumuri locale, ce la anul ar trebui să intre în execuție”, susține Alexandru Rădulescu.

El subliniază că prin implicarea Guvernului social-democrat, rețeaua rutieră a județului Suceava se apropie de standardele cerute de locuitorii județului.

„ Aceste realități se constituie în argumente solide în favoarea credibilității implementării obiectivului mai sus menționat”, a concluzionat Rădulescu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de