Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache: Guvernul oferă un ajutor de stat consistent pentru investitorii care creează noi locuri de muncă

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunțat, marți, că în ultima ședință de Guvern, cea de vineri, 9 noiembrie a.c., s-a hotărât reducerea pragului minim de investiții de la 3 milioane la 1 milion de euro pentru firmele care vor să acceseze schema de ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor.

„Guvernul PSD – ALDE oferă un ajutor de stat consistent pentru investitorii care creează noi locuri de muncă. Investitorii români și străini au în Executivul de la Palatul Victoria un partener real, Executiv care face ceea ce promite”, a precizat senatorul Virginel Iordache.

Acesta a arătat că după opt săptămâni de la startul programului de ajutor de stat s-au semnat primele acorduri de finanțare care vor avea impact major în economie și care vor duce la înființarea a peste 2.000 de noi locuri de muncă.

Senatorul PSD de Suceava a precizat că valoarea proiectelor se ridică la 1,3 miliarde de lei, iar sprijinul guvernamental este de aproape 500 de milioane de lei.

„Sunt nouă proiecte în domenii precum industria auto, industria materialelor de construcții, industria aeronautică, sănătate și asistența socială care vor aduce plus valoare economică prin efectul de multiplicare și care au nevoie de forță de muncă cu înaltă calificare”, a menționat senatorul Virginel Iordache.

Acesta a subliniat faptul că firmele românești au acces și participă la acest program urmare a modificărilor condițiilor de eligibilitate, în special reducerea pragului investițiilor de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro, iar în ultima ședință de Guvern s-a hotărât ca acest prag să coboare și mai mult, la 1 milion de euro, fapt care sprijină puternic accesul la program și implicit dezvoltarea companiilor românești.

„Confirmarea că aceasta este abordarea corectă, patriotică, vine și din faptul că șapte dintre cele nouă firme care au semnat aceste prime acorduri de finanțare, au capital românesc”, a mai arătat senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache.

Sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare a fost deschisă la 10 septembrie 2018 și are un buget alocat de 614 milioane de lei. Până în prezent au fost depuse 43 de cereri de acord pentru finanțare, pentru proiecte de investiții în valoare de 4,5 miliarde de lei, pentru care se solicită ajutor de stat de 1,7 miliarde de lei.

(M.T.)