Ioan Bălan, în Parlament: În timp ce PSD duce țara spre subdezvoltare și sărăcie, primarii liberali se mobilizează pentru a construi o viață mai bună pentru cetățeni. Emil Boc va face metrou în Cluj Napoca mult mai repede decât va face Guvernul autostrăzile Moldovei.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a avut, miercuri, un discurs virulent în Parlament față de guvernarea PSD care duce țara spre subdezvolare, inclusiv în administrația locală controlată de social-democrați, arătând că, în schimb, unde administrația locală este asigurată de liberali, lucrurile merg în direcția care trebuie.

„PSD este la guvernare nu de 2 ani, așa cum spun unii, ci de peste 6 ani și jumătate, mai precis din luna aprilie a anului 2012. PSD a avut guvernele conduse de Victor Ponta, a susținut și condus guvernul de tehnocrați, în care PSD a avut chiar viceprim-ministru și, de doi ani, schimbă guverne și miniștri în funcție de mofturile și interesele președintelui de partid. În peste 6 ani și jumătate, nu s-a demarat niciun proiect major de investiții, nu s-au atras mai nimic din fondurile europene aferente cadrului financiar 2014-2020, nu s-au construit spitale, nu s-au modernizat școli, nu s-a făcut practic nimic pentru îmbunătățirea condițiilor de viață pentru români”, a spus Ioan Bălan.

El a arătat că pentru a ascunde incompetența și neputința, PSD se laudă că a majorat unele venituri ale populației, însă oamenii se uită în sacoșa de cumpărături și constată că sunt și mai săraci, din cauza creșterii amețitoare a prețurilor.

„Ori de câte ori PSD s-a aflat la guvernare, țara nu a avansat, ci a involuat, adică s-a pierdut și ceea ce se construise bine. Din păcate, această caracteristică a PSD nu este numai la nivel central, ci și la nivelul administrației locale. Unde avem comunități locale conduse de primari roșii, subdezvoltarea este la ea acasă: școlile sunt ignorate, străzile sunt pline de gropi, utilitățile nu există, iar numărul de beneficiari de ajutor social este mare. Acolo unde soarta comunităților locale este condusă de un primar PNL, lucrurile sunt exact pe invers: strada, școala și spitalul sunt renovate, mediul de afaceri se dezvoltă, proiectele pe bani europeni nerambursabili vin unul după altul, iar ajutoarele sociale sunt puține, pentru că oamenilor li se oferă locuri de muncă cu salarii bune”, a declarat Ioan Bălan.

Vicepreședintele liberal a vorbit în discursul său despre constituirea Alianței Vestului creată între cei mai performanți primari din România, respectiv între primarii PNL ai municipiilor Cluj Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, care s-au săturat să mai aștepte rezultate concrete și nu vorbe, de la Guvernul PSD-ist de la București.

„Împreună, cele patru orașe, cele mai dezvoltate din România, vor să construiască împreună infrastructură de transporturi modernă și rapidă, infrastructură de comunicații și să stimuleze și mai puternic investițiile private, românești sau străine. Oricum, cele 4 orașe s-au desprins cu totul de România, dacă ne uităm la viteza cu care se modernizează și la nivelul salariilor pe care le câștigă angajații. Mai mult decât atât, Comisia Europeană a privit cu mare deschidere inițiativa celor patru primari PNL, care au demonstrat deja, în orașele lor, că au construit o viață mai bună pentru cetățeni: școli și universități moderne, spitale renovate și dotate cu aparatură modernă, străzi reabilitate și locuri de parcare, clădiri reabilitate și utilități pentru toți locuitorii”, a spus Ioan Bălan.

El a adăugat că dacă ar fi să parieze, atunci ar spune că Emil Boc va face metrou în Cluj Napoca mult mai repede decât va face Guvernul autostrăzile Moldovei.

„Diferența orbitoare dintre neputința politicienilor PSD și performanța aleșilor locali ai PNL se vede și în Moldova. De pildă, sucevenii văd cu ochii lor ce înseamnă să ai un primar și un președinte de consiliul județean PNL și compară acest lucru cu unele județe învecinate. Diferențele sunt incontestabile! Dacă modernizarea județului și municipiului Suceava merge cu pedala de accelerație apăsată la maximum, nu același lucru putem spune despre cea mai mare parte a Moldovei, unde lucruri se mișcă cu greutate și ghidate parcă de principiul: un pas înainte și doi pași înapoi”, a mai spus Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean consideră că România nu mai poate aștepta ca PSD să se reformeze și să guverneze în interesul cetățenilor.

„Nu au reșit să se schimbe în 29 de ani, cu siguranță nu vor reuși niciodată! Astfel, este de datoria Partidului Național Liberal să înlăture de la guvernare acest partid păgubos, învechit și cu metehne grele și să conducă țara pe drumul european al modernizării, pe care cu toții îl așteptăm de aproape trei decenii”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de