Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că vrea să blocheze bunul mers al guvernării prin amânarea numirii a doi miniștri: Nu cred că se va ajunge la suspendare, dar vom sesiza Curtea Constituțională


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dezaprobat, joi, atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care a amânat până după Ziua Națională schimbările din Guvern, respectiv revocarea miniștrilor Paul Stănescu de la Dezvoltare Regională și a lui Lucian Șova de la Transporturi și înlocuirea lor cu Olguța Vasilescu și, respectiv, Mircea Drăghici.

Ioan Stan a declarat pentru News Bucovina că președintele Klaus Iohannis nu face decât să blocheze activitatea Guvernului, „în stilul caracteristic”

„În stilul caracteristic. Acum câteva zile a blocat cinci numiri pentru alte instituții, acum urmărind faptul să blocheze activitatea guvernului și bunul mers al guvernării”, a spus Stan.

El a arătat că actuala guvernare are indicatori pe care îi duce la îndeplinire și că el dezaprobă total modul de acțiune al președintelui României.

Senatorul Ioan Stan a apreciat că nu se va ajunge la declanșarea procedurilor de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dar crede că situația trebuie soluționată printr-o decizie a Curții Constituționale.

„Nu cred că se va ajunge la suspendare. Sigur că, dacă va continua, vom sesiza Curtea Constituțională și vom aștepta hotărârea Curții Constituționale la care trebuie să se supună așa cum ne supunem toți”, a spus Stan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după Ziua Națională va fi luată în discuție această înlocuire a miniștrilor pentru că în urmă cu două zile PSD a venit cu o altă remaniere.

„Lucrurile merg foarte prost în privința guvernării”, a spus Iohannis care a arătat că PSD e deja la al treilea guvern în nici 2 ani și că deja 70 de politicieni au fost sau sunt miniștri în aceste guverne.

„Este imposibil să schimbi miniștri toată ziua”, a spus președintele.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de