Nechifor: Am semnat Legea pentru Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare, pentru că poate fi un factor de presiune pentru Guvern în condițiile în care se pune în aplicare planul prin care se șterge zona Moldovei din prioritățile de dezvoltare a infrastructurii rutiere


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a explicat că a semnat ca inițiator al Legii pentru Autostrada Nordului pentru că adoptarea acesteia ar fi un factor de presiune pentru Guvern în condițiile în care se pune în aplicare planul de ștergere a zonei Moldovei din prioritățile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

El a arătat că a apărut confirmarea că motivul principal al schimbării ministrului Transporturilor, Lucian Șova, deputat PSD de Bacău, a fost reconfigurarea planului de autostrăzi și drumuri expres în România, mai precis planul de ștergere a zonei Moldovei, cea de Nord – Est, din prioritățile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Nechifor a explicat că Olguța Vasilescu a declarat că e fericită pentru semnarea la CNAIR a contractului pentru drumul expres Craiova – Pitești.

„Asta spuneam și eu la momentul remanierii guvernamentale și arătam că propunerea inițială, Olguța Vasilescu (locuiește în Dolj), dar și cea de a doua, Mircea Drăghici (locuiește în Argeș), au drept scop realizarea acestui tronson, singura necunoscută fiind locul de unde ar fi urmat începerea investiției”, a arătat deputatul sucevean.

El crede că nu vor reuși să facă nici în aceste condiții drumul expres, la ce speranță de „viață” au miniștrii transporturilor, însă cel mai trist este că zona Moldovei este din nou pusă la colț.

„Și pentru că anticipam acest deznodământ, am semnat proiectul de lege pentru construirea autostrăzii Nordului, Suceava – Maramureș. Șansele nu sunt foarte mari să se facă, dar acum, dacă va trece legea prin Parlament, poate fi creat un factor de presiune suplimentar pentru Guvern, oricare ar fi culoarea politică”, a mai spus Nechifor.

Parlamentari din toate partidele, majoritatea din județele din Ardeal, dar și cinci parlamentari din județul Suceava, între care și Cătălin Nechifor, au inițiat o lege pentru construcția Autostrăzii Nordului care să lege Suceava de Vatra Dornei-Bistrița- Dej Satu Mare până la Vama Petea.

Potrivit textului proiectului de lege, autostrada ar urma să fie construită cu fonduri din credite externe și fonduri europene și ar urma să fie realizată în termen de patru ani de la adoptarea legii.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de