Acasă Politica Fost eurodeputat sucevean: Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor arăta că zona...

Fost eurodeputat sucevean: Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor arăta că zona clasică a politicului va suferi modificări substanțiale. Europa se află într-o criză de leadership politic


Intră acum și în grupul de

Fostul eurodeputat sucevean Cătălin Nechifor consideră că alegerile europarlamentare care se vor desfășura anul viitor în luna mai vor arăta că zona clasică a politicului va suferi modificări substanțiale mai ales că Europa se află acum într-o criză de leadership politic.

Nechifor, deputat Pro România de Suceava,  a comentat situația din Franța în urma protestelor „vestelor galbene” și care pare, în acest moment, să fie o țară sub asediu, arătând că n-ar fi pentru prima oară când popularitatea președintelui în funcție scade la o singură cifră.

„Sarkozy și Hollande, predecesorii lui Macron, nu au reușit să confirme în bătălia pentru cel de al doilea mandat. Toți trei au fost aleși pentru pe un val mare de simpatie, așteptările publicului larg fiind foarte mari, în raport cu posibilitățile reale. Și dezamăgirea a venit exact ca ghilotina revoluției franceze”, a apreciat actualul deputat.

El atrage atenția că problemele din Franța se derulează într-o perioadă când Europa se află într-o criză profundă de leadership politic.

„Germania intră în epoca post Merckel, Marea Britanie iese de tot, Polonia și Ungaria au tendințe centrifuge, Italia are și ea probleme, cât despre România, ce să mai zic”, a adăugat Nechifor.



El crede că alegerile europarlamentare vor arăta modificări substanțiale pentru zona clasică a politicului.

„Cred că alegerile europene de anul viitor vor fi foarte interesante și vor arăta că mult din ceea ce puteam numi zona clasică a politicului va suferi modificări substanțiale și de formă și de fond”, a conchis Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version