Liderul PES Activists Suceava, Gabriel Costache, după ce a participat la Congresul PES de la Lisabona : România are o șansă în plus să adere la Schengen


Intră acum și în grupul de

Liderul PES activists Suceava, Gabriel Costache, a participat la Congresul Socialiştilor Europeni de la Lisabona, în perioada 6-8 decembrie, împreună cu o delegație de 10 activiști PES din România condusă de Victor Negrescu.

Alături de cei peste 1000 de participanți – prim-miniștri, oficiali ai partidului, delegați, activiști, academicieni și invitați din 56 de țări diferite, făcând din acest congres una dintre cele mai mari întâlniri progresiste organizate vreodată în Europa.

 

„Realegerea partenerului nostru, Serghei Stanishev, în funcția de președinte al Party of European Socialists (PES) este un important pas spre aderarea României la spațiul Schengen în anul 2019, iar cele opt rezoluții adoptate vor sta la baza viitoarelor politici progresiste europene pentru a consolida o Europă stabilă, echitabilă, liberă, sustenabilă și o  României puternică, ambițioasă și pro-europeană.” a declarat Gabriel Costache, coordonatorul PES activists Suceava

Partidul Socialiștilor Europeni și-a ales conducerea. Serghei Stanishev a fost reales în funcție și a fost votat de 84% dintre delegații prezenț în cadrul Congresului formațiunii.

 

„Sergei este un adevărat prieten al României și al stângii românești. Împreună luptăm pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen. Sub coordonarea sa ne propunem ca la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European să ne menținem discursul pro-european luptând pentru o Europă echitabilă, liberă și sustenabilă pentru toți cetățenii săi” a declarat Victor Negrescu, liderul PES activists România.

De asemenea, Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a lansat, în cadrul Congresului, campania pentru șefia Comisiei Europene

 

După victorie Sergei Stanishev a declarat: „Acest an este unul crucial și doresc să mulțumesc familiei PES pentru încrederea pe care mi-a acordat-o ca Președinte – Sunt entuziasmat să conduc partidul la viitoarele alegeri. Dar mai mult decât atât, doresc să mulțumesc tuturor partidelor membre și activiștilor PES pentru implicare și efortul lor. La viitoarele alegeri o să oferim răspunsuri la problemele milioanelor de cetățeni europeni”.

 

Congresul PES de la Lisabona i-a găsit pe progresiști europeni pregătiți pentru alegerile din mai 2019. La Congres, partidul a adoptat opt rezoluții – o platformă ambițioasă de politici pentru a investi în comunități, a impulsioa o tranziție verde și a crea oportunități pentru tineri. Cele opt rezoluții vor sta la baza manifestării electorale PES din 2019.(C.P.)


Intră acum și în grupul de