Deputatul câmpulungean Daniel Popescu a celebrat Centenarul Marii Uniri în Bucovina natală


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri, deputatul USR Daniel Popescu s-a aflat în localitatea natală, Câmpulung Moldovenesc, pentru a sărbători alături de bucovineni cel mai important eveniment din istoria României moderne. Ceremonia militară și religioasă la care domnia sa a participat s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor și la monumentul închinat acestora din Câmpulung Moldovenesc – un loc încărcat de memorie și cu o semnificație aparte pentru bucovineni și nu numai. Deputatul USR a depus o coroană de flori din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

„Adeseori, mă plec cu respect în fața celor care și-au slujit țara în cele mai grele momente ale istoriei. Iar pentru asta nu trebuie să mă uit prea departe, ci chiar în Bucovina și în sânul familiei. Astăzi am rememorat și cinstit jertfa eroilor și înaintașilor care au făcut posibilă Marea Unire, dar și a celor care au făcut posibilă supraviețuirea statului român în vremurile întunecate ce au urmat,” a declarat Daniel Popescu.

Cadrul ceremonial a reprezentat pentru deputatul USR Daniel Popescu un bun prilej de reîntâlnire cu profesori, oameni de cultură, colegi de școală și de liceu, prieteni din copilărie și alți concetățeni care, după perioade mai lungi sau mai scurte petrecute peste hotare, au luat hotărârea de a se întoarce acasă cu întreaga familie.

 

Foarte multe familii cu care domnul deputat a interacționat în cadrul discuțiilor informale de după momentele solemne, au povestit despre copiii lor plecați în străinătate și despre dorința de a-i revedea acasă. Unii dintre aceștia au emigrat la sfârșitului anilor ’90 și începutul anilor 2000, alții sunt plecați de foarte puțin timp. Însă cu toții și-ar dori să se întoarcă acasă, într-o Românie mai bună. În opinia deputatului, cei aflați la conducerea instituțiilor statului român au enorma responsabilitate individuală și colectivă de a le oferi românilor stabilitatea politică și socială de care au nevoie, precum și creșterea economică fără de care nu pot prospera și în lipsa căreia iau drumul străinătății.

 

„Consider că aceste momente aniversare sunt speciale tocmai pentru că ne readuc în atenție responsabilitățile pe care le avem unii față de alții, dar și pentru că ne apropie mai mult și ne fac mai recunoscători, mai solidari și mai plini de speranță. Ceea ce nu e lipsit de importanță în aceste timpuri tensionate în care trăim,” a încheiat deputatul USR Daniel Popescu.

 

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni!

 


Intră acum și în grupul de