Nechifor: PSD s-a mobilizat astfel încât să nu se acorde pensionarilor nicio creștere a pensiilor până la 1 septembrie 2019. Pro România a avut o victorie de etapă în Comisia pentru Drepturile Omului unde s-a votat ca punctul de pensie să fie de 1.875 lei de la 1 ianuarie 2019.


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava al Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că PSD s-a mobilizat pentru a respinge în Comisia de Muncă amendamentul Pro România prin care punctui de pensie să crească de la 1 ianuarie 2019 la valoarea de 1.875 de lei și nu de la 1 septembrie 2021.

„Dacă la pensii Pro România a reușit o victorie de etapă în Comisia pentru Drepturile Omului care a votat ca majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei prevăzută pentru 1 septembrie 2021 să se aplice de la 1 ianuarie 2019, la Comisia de Muncă, parlamentarii PSD și ALDE s-au mobilizat și au respins acest amendament”, a spus Nechifor.

El a arătat că dacă tot economia merge, nu e bine să fie păcăliți oamenii.

„Să spunem că anul viitor va fi o creștere zero a punctului de pensie până în septembrie, când se va aplica o mică majorare care, probabil, nu va acoperi nici inflația”, a declarat Nechifor.

El crede că parlamentarii PSD și ALDE din Comisia de Muncă și-au bătut joc de pensionari și s-a rămas pe formula inițială, cea în care pensia nu va avea nicio creștere de la 1 ianuarie, ci doar de la 1 septembrie.

Nechifor a arătat că, de fapt, majorările prevăzute de PSD la pensii pot fi corelate cu datele când vor avea loc alegeri în 2019 și 2020.

Liderul Pro România a mai declarat că majoritatea PSD-ALDE nu a mai venit cu legea pensiilor în Parlament pentru votul final pentru că nu avea siguranța că va obține majoritatea voturilor.

„UDMR a pus presiune uriașă pe PSD. Au scos-o miercuri de la votul final chiar dacă bătălia pe amenamente s-a dus în comisii în ziua de marți”, a spus deputatul Pro România.

El crede că majoritatea PSD-ALDE nu are siguranța că poate obține voturile necesare pentru adoptarea legii.

„Cert este că în acest moment nici măcar Legea pensiilor nu poate fi votată în Parlament pentru că UDMR cere multe lucruri și PSD nu poate să-și asume chiar tot. Prin urmare, planul este acela de a da ordonanță de urgență pe aceeași motivație pe care o folosesc și la coduri, anume aceea că fiind final de an, de sesiune parlamentară nu mai este timp pentru că vine presiunea legată de 1 ianuarie”, a arătat Cătălin Nechifor.

El crede că astfel e posibil ca PSD să paseze Parlamentul în ceea ce privește această lege și Guvernul să emită OUG pentru a scăpa de presiunea UDMR.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de