Acasă Politica Băișanu a susținut cu cazul din Marginea proiectul de lege prin care...

Băișanu a susținut cu cazul din Marginea proiectul de lege prin care se elimină pedeapsa cu închisoarea pentru lucrări începute fără autorizație de construire: Suntem nebuni să nu dăm voie cuiva să facă ceva pentru comunitate? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cazul de la Marginea, când cei care au refăcut podul peste pârâul Sucevița au fost cercetați penal, a fost dat ca exemplu în Parlament pentru susținerea unei legi privind eliminarea pedepsei cu închisoarea pentru începerea unor lucrări fără autorizație de construire.

Vorbind în plenul Camerei Deputaților în susținerea proiectului de lege, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu a făcut referire la situația din comuna Marginea.

El a spus că nicio lege nu este perfectă și poate fi îmbunătățită în timp în funcție de ceea ce găsim în realitate și a arătat că este concludent ceea ce  s-a întâmplat în județul Suceava, în comuna Marginea, când un pod de peste 20 de metri a fost luat de o viitură.

„Statul nu a făcut nimic în timp util”, a spus Băișanu care a menționat că în aceste condiții „bucovineanul care este un tip hotărât și gospodar” a decis să refacă podul.

„S-au apucat, au pus mână de la mână, cu cai, cu căruțe, cu tractoare, au tăiat lemn și au făcut un pod de lemn. Au rezolvat problema podului în două zile. Statului i-a trebuit doi ani”, a explicat Băișanu.



El a arătat că în momentul în care oamenii din Marginea au reușit să-și ducă drumul mai departe și să-și rezolve problema s-au trezit cu un dosar penal pentru că au făcut astfel de activități pe teren public.

„Suntem nebuni? Să nu dăm voie cuiva să facă ceva pentru comunitate și să-l băgăm în pușcărie dacă face un drum pe bani proprii?”, a spus Băișanu în susținerea proiectului de lege.

În comuna Marginea, localnicii au construit în februarie 2009 un pod din lemn, nemulţumiţi că din luna iulie 2008, când podul de pe DN 2E a fost distrus de inundaţii, nu s-au început lucrările de refacere a acestuia, iar circulaţia în zonă a fost deviată pe rute ocolitoare, pe trasee comunale, pietruite, care nu au mai fost întreţinute.

Administraţia Naţională Apele Române prin Direcţia Apelor Siret a depus plângere penală împotriva cetăţenilor din Marginea care au construit podul din lemn în locul celui distrus de inundaţiile din iulie 2008.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version