Liberalii vor avea alegeri în luna mai


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni au decis că starea de interimat de la nivelul Organizaţiei Judeţene trebuie să înceteze cât mai repede posibil şi vor organiza în luna mai o conferinţă judeţeană de alegeri care va stabili noul preşedinte şi Biroul Permanent Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene, Iulian Angheluş, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că până în mai vor trebui organizate alegeri în toate organizaţiile locale din judeţ, iar cei care vor coordona aceste alegeri să fie candidaţii pentru Camera Deputaţilor, pe colegiile în care au activat la finele anului trecut. Cât priveşte candidaţii la Senat, aceştia vor avea rolul de sprijinitori în vederea desfăşurării alegerilor în cele mai bune condiţii şi cu respectarea statutului PNL. „Acest interimat trebuie să se termine cât mai repede pentru a elimina vidul de autoritate care există la ora actuală. În cazul în care conferinţa judeţeană se va duce până în preajma campaniei electorale pentru europarlamentare, din varii motive, vom putea face din ea şi un eveniment electoral de anvergură”, a explicat Angheluş.

El a mai spus că Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale Suceava a PNL va avea loc pe 7 martie. Coincidenţă sau nu, alegerile la municipiul reşedinţă de judeţ vor avea loc cu o zi înainte să se împlinească anul de când fostul preşedinte al organizaţiei, Angela Zarojanu, s-a lansat în cursa pentru câştigarea funcţiei de primar. Deocamdată, statutul dnei Zarojanu este unul special deoarece ea ocupă funcţia de subprefect şi nu poate activa din punct de vedere politic. Sunt însă şanse ca actualul Guvern să reuşească să se organizeze, astfel încât până în luna martie să schimbe garnitura de la nivelul conducerii Prefecturii Suceava, iar Zarojanu să poată candida împotriva actualului preşedinte interimar, Alexandru Băişanu.

În şedinţa de joi seară a actualului BPJ, s-a dat şi un vot de încredere pentru actualul preşedinte interimar, deputatul PNL de Iaşi, Relu Fenechiu, care a avut serios de pătimit săptămânile trecute de pe urma declaraţiilor senatorului de Suceava, Tiberiu Prodan, care nu recunoaşte statutul de preşedinte interimar al deputatului ieşean. Tot în cadrul şedinţei de joi, Iulian Angheluş a fost numit secretar coordonator al Organizaţiei Judeţene.


Intră acum și în grupul de