USR Suceava acuză că afișajul de pe Palatul Administrativ care marchează Președinția României la Consiliul Uniunii Europene este montat ilegal și cu cheltuieli iresponsabile. În aceeași zonă fusese afișat un drapel tricolor când s-a celebrat Centenarul Marii Uniri


Intră acum și în grupul de

USR Suceava a reluat, vineri, acuzele privind amplasarea, în mod ilegal și cu „cheltuieli iresponsabile” de 4.700 de lei, pe Palatul Administrativ din Suceava, a unui afișaj care marchează preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, deși în același loc a fost montat, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, un drapel tricolor, fără să fie sesizate ilegalități.

Într-un comunicat de presă semnat de președinte USR Suceava, Teodora Munteanu, se arată că deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este „cel mai prestigios moment din istoria postbelică a țării noastre”.

„Niciodată România nu a avut o poziție internațională de prestigiu mai mare decât acum”, se arată în comunicat

Totodată, USR Suceava arată că joi, pe fațada principală a clădirii Palatului Administrativ Suceava a fost instalat în mod ilegal, la comanda Instituției Prefectului – județul Suceava, un mesh albastru de 80 de metri pătrați tocmai pentru a celebra “Presedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”.

Pentru acest mesh amplasat ilegal, Instituția Prefectului a cheltuit din bani publici 4.693,36 lei, prin cumpărare directă de la o societate comercială locală: „1. Mesh 12,5×6,4m, 80 mp, 2.600 lei + TVA; 2. Demontare mesh, 600 lei +TVA; 3. Montare mesh, 744 lei + TVA.”

USR Suceava reamintește că prefectul județului Suceava, doamna Mirela Elena Adomnicăi, fost deputat și membu PSD, declara public că: „Voi acționa întotdeauna potrivit formării mele juridice, având ca priorități respectarea legalității.”

„Așa celebrați poziția internațională prestigioasă a României, comițând ilegalități și cheltuind iresponsabil banul public? Așa respectați legalitatea, doamnă prefect susținută de PSD?”, întreabă USR Suceava.

Reprezentanți ai Prefecturii Suceava au precizat pentru News Bucovina că afișajul respectiv a fost montat legal, cu acceptul proprietarului imobilului, fără să afecteze fațada clădirii și că astfel de afișaje au fost montate pe toate clădirile din țară în care funcționează prefecturi.

De remarcat este că în aceeași zonă a Palatului Administrativ a fost montat, anul trecut, un drapel tricolor pentru marcarea Centenarului Marii Uniri fără ca să existe sesizări despre eventuale nereguli.(T.B.)


Intră acum și în grupul de