Mihalescul (PNL): Ministerul Transporturilor recunoaște că Autostrada Unirii și Drumul expres București-Suceava sunt amânate de Guvernul PSD-ALDE după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute atunci când i-au înșelat pe alegători


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a declarat, marți, că a constatat cu stupoare că, într-un răspuns la o întrebare pe care a adresat-o, Ministerul Transporturilor recunoaște că Autostrada Unirii și Drumul expres București-Suceava vor fi amânate după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute de PSD.

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava

Mihalescul a prezentat conținutul unui document oficial transmis de către fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, ca urmare a înaintării unei interpelări parlamentare, prin care se confirmă cu nepăsare că atât Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, cât și Drumul expres București-Suceava-Siret bat pasul pe loc și nu există nicio șansă ca aceste două drumuri vitale pentru Moldova să poată fi făcute prin banii europeni prevăzuți pentru România în cadrul de programare multianuală 2014-2020:

”La numai o lună distanță după ce Parlamentul a adoptat Legea privind construirea Autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni, proiect votat de toate partidele politice parlamentare, fostul ministru al transporturilor, domnul Lucian Șova, mi-a transmis, în mod oficial, o situație cu privire la stadiul celor mai așteptate investiții pentru Moldova: Drumul expres București-Suceava-Siret și Autostrada Unirii”, arată deputatul.

El a precizat că astfel a aflat cu stupoare că, deși de anul viitor, în anul 2020, drumul București-Suceava ar fi trebuit să fie gata, iar românii ar fi putut să circule în siguranță pe un drum de mare viteză, Guvernul abia dacă a reușit să demareze procedurile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate.

„Din anul 2016 și până astăzi, deși acest drum este între primele priorități ale Master Planului General de Transporturi, Guvernul nu a făcut mai nimic! Vor realiza, cel mai probabil alte studii de fezabilitate scumpe, așa cum tot s-au făcut în ultimii 30 de ani, dar care nu vor mai avea și banii pentru a fi realizate”, a spus deputatul sucevean.

El adaugă că în privința Autostrăzii Unirii, Guvernul recunoaște că nici măcar atât nu s-a făcut, adică nici măcar nu s-au demarat procedurile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice.

„Nu mai încape nicio îndoială că Guvernul PSD-ALDE a întârziat atât de mult elaborarea acestor două proiecte, încât va fi imposibil să mai aducem în România banii gratuiți disponibili pentru construirea de infrastructură! Așadar, și aceste două proiecte sunt amânate de Guvernul PSD-ALDE, tot după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute atunci când i-au înșelat pe alegători, în 2016.”, a declarat Dumitru Mihalescul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de