Vartic: Sucevenii din Italia se întorc acasă, dar doar ca să-și facă firme pentru a putea circula în Italia cu mașinile înmatriculate în România. Discutăm despre trasee de autostradă, dar nu s-a schimbat nimic la capătul ei


Intră acum și în grupul de

Noul membru al Pro România Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că se vorbește în ultima perioadă despre trasee de autostradă pentru Moldova, dar s-a întrebat dacă s-a schimbat în ultimii ani ceva la capătul drumului pentru ca românii să revină acasă, pentru că acum, sucevenii revin doar pentru a-și face firme ca să poată circula în Italia cu mașinile înmatriculate în România.

Ea a arătat că se poartă acum discuții despre traseul de autostradă care ar aduce dezvoltare în Moldova, dar că aceasta nu este îndeajuns, mai ales că nu s-a schimbat nimic la capătul drumului.

„De la Oradea sau de la Satu Mare sunt câteva zeci de kilometri până la autostradă. Oamenii aia nu se culcă pe o ureche că au autostrăzi”, a spus Vartic care a adăugat că la noi singura discuție este pe unde să treacă autostrada și nu alte probleme importante.

„Se discută foarte mult că se discută foarte mult să se întoarcă acasă. Cei din Italia se întorc acum și își fac firme pentru că nu mai au voie să circule cu mașini pe persoană fizică”, a spus Vartic.

Ea a adăugat că cei din Anglia sunt speriați de Brexit și vor să se întoarcă acasă.

„Noi cu ce-i așteptăm? Ne mor copiii pe treceri de pietoni. Sunt lucruri care țin  de noi, nu neapărat de Guvern. E cum ne respectăm noi pe noi, de cum avem încredere și respectăm instituțiile publice”, a spus Cătălina Vartic.

În ultima perioadă mulți suceveni care locuiesc în Italia și au mașini înmatriculate în România au venit acasă și și-au deschis firme de închirieri mijloace auto pentru a nu plăti taxele din Italia și de a nu fi sancționați conform noului Cod Rutier care interzice rezidenților să circule mai mult de șaizeci de zile cu un vehicul înmatriculat în străinătate, riscând amenzi mari. În acest caz sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat (T.B.)


Intră acum și în grupul de