Partidul Verde Suceava propune recompensarea sucevenilor care colectează deșeurile selectiv


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava a propus, duminică, recompensarea cu bonusuri pentru sucevenii care colectează deșeurile selectiv și o cooperare mai bună între administrație și cetățeni în vederea realizării unei colectări selective cât mai bune.

Într-un comunicat de presă semnat de președintele filialei Suceava a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, se arată că verzii suceveni consideră că problema deșeurilor reciclabile și a gunoiului menajer din municipul Suceava încă nu este rezolvată din cauza gândirii primitive a celui sau a celor care se ocupă de aceast aspect din cadrul primăriei Sucevei.

„În săptămâna care tocmai se încheie a apărut o știre precum că selectarea deșeurilor reciclabile nu se face tocmai după graficul primăriei, ci haotic, iar din acest motiv 40 de inspectori vor lua cu asalt spațiile unde sunt depozitate gunoiele și dacă văd ceva neregulă vor da amenzi. Cel mai ușor rezolvi o problemă cu amenzi, asta demonstrează capacitatea de gândire și de viziune a celui care dă asemenea dispoziții. Amenzile, cu alte cuvinte biciul fiscal, le aplici abia după ce lucrezi la prevenție, înștiințare, educare. Ceea ce-i interesant este că pe cei care-i amendezi acuma peste câteva luni îi rogi să te voteze, iar argumentul principal pe care-l va folosi PNL-Creștin Democrat filiala județeană Suceava va fi amenda. Curioasă strategie de campanie o au cei de la PNL-CD!”, susține Acibotăriță.

El arată că din punctul de vedere al verzilor suceveni, reciclarea deșeurilor menajere este o prioritate, iar acest lucru ridică de multe ori probleme.

„Pentru a o realiza într-un procent cât mai ridicat trebuie să lucrezi mult cu populația. Să le oferi anumite bonusuri, să reduci taxa de ecologizare la sucevenii care-și organizează bine selectarea deșeurilor, ținând cont că operatorul care ridică deșeurile reciclabile câștigă și din vânzarea deșeurilor, primăria se îndepărtează de sancțiunile celor din UE, iar atunci sucevenii pot fi recompensați fără probleme. Asta numai dacă se vrea”, a precizat Acibotăriță.


Intră acum și în grupul de