Indemnizațiile consilierilor județeni suceveni vor fi majorate. Doar trei consilieri județeni suceveni s-au opus


Intră acum și în grupul de

Doar trei consilieri județeni suceveni s-au opus, în ședința de miercuri, proiectului de hotărâre prin care indemnizațiile consilierilor județeni sunt majorate.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat în ședință la propune majorarea indemnizațiilor consilierilor județeni după ce au fost mai multe solicitări în acest sens.

În ultimul an, din partea PSD a fost făcută de mai multe ori această solicitare, consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu fiind cel care a făcut intervenții pe acest subiect.

Astfel, cu 32 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” și două abțineri, s-a decis ca indemnizația de ședință să fie 7% din indemnizația lunară a președintelui CJ Suceava, iar cea pentru ședințele comisiilor de specialitate să fie  menținută tot la 3%.

Astfel, împotrivă au votat Dan Ioan Cușnir, Neculai Bosancu și Dumitru Dumitru, iar consilierii Gheorghe Apetrii și Gheorghe Iacob s-au abținut.

Indemnizaţia de şedinţă de care beneficiau consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare ale consiliului judeţean era în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate de 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţia este de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii.

În luna martie 2018, indemnizația lunară a președintelui CJ Suceava a fost stabilită la 21.375 lei, în aceasta fiind inclus și un spor de 25 la sută pentru implementare de proiecte cu finanțare europeană.

Potrivit legii, indemnizația maximă lunară pentru participarea la numărul maxim de ședințe pentru consilierii județeni este de până 10% din indemnizația președintelui CJ.

Consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu a făcut mai multe intervenții în plenul CJ Suceava solicitând creșterea indemnizației consilierilor județeni.

El precizează chiar în raportul de activitate pentru anul 2018 că intervențiile privind creșterea indemnizației consilierilor județeni nu au fost susținute în unanimitate de grupul PSD, dar că au fost apreciate de grupul majorității.

„Modul distorsionat și tendențios prezentat de unii reprezentanți ai mass media mi-au creat un sentiment de dezgust și m-au determinat să fiu mai atent la modul cum presa prezintă lucrurile”, arată consilierul județean PSD.(N.B.)


Intră acum și în grupul de