Nechifor despre proiectul de buget 2019 : E o bătaie de joc. Suceava, cu cea mai mare rețea de drumuri județene din țară primește la acest capitol pentru un an mai puțin decât încasează PSD subvenție de la stat într-o lună


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că proiectul de buget pentru 2019 a fost publicat de Ministerul de Finanțe, „noaptea, ca hapsânii” arătând că pentru administrațiile locale este cea mai grea situație și că județul Suceava, cu cea mai mare rețea de drumuri județene din țară primește 7,3 milioane de lei pentru întreținerea acestora, mai puțin decât Teleorman, Vaslui sau Mehedinți.

El consideră că acest buget „coafat” va ajunge, duminică, în discuția CEx al PSD, care va da girul pe buget și atunci se va ști dacă „doamna Viorica” să vină cu acesta la Parlament.

„Este trist ca un partid, fie el și la guvernare,  să-și dea girul pe un buget național. Dacă vorbeau despre bugetul PSD, cu ce fac ei cu două milioane de euro pe lună primiți subvenție de la stat era în regulă”, a spus  Nechifor.

Deputatul sucevean a explicat că în proiectul de buget județului Suceava i se alocă în 2019 suma de 7,3 milioane de lei pentru drumuri județene, suma fiind comparabilă cu subvenția pe care o primește PSD în 21 de zile.

„PSD primește 10 milioane de lei pe lună, iar drumurile județene din județul Suceava primesc 7,3 milioane de lei pe an”, a declarat Nechifor care a menționat că Suceava are o rețea de drumuri județene mare, 1153 de kilometri, care nu este în cea mai bună stare.

Deputatul Pro România a spus că alocarea pentru județul Suceava primește cât județul Alba, dar mai puțin ca Bistrița Năsăud, Buzău, Brăila, Giurgiu, Gorj, Harghita, Covasna, Mehedinți Neamț, Sălaj, sau Teleorman, sau Tulcea.

„Din câte mă pricep eu la administrație este cel mai slab buget vreodată pentru drumuri județene. Nu a fost niciodată atât de mic și e prima dată când Suceava nu e pe locurile 1, 2, 3 sau 4 la nivel național. E o bătaie de joc”, a spus Nechifor.

El s-a întrebat cum vor vota parlamentarii PSD de Suceava acest buget pentru județul Suceava.(T.B.)


Intră acum și în grupul de