A cincea tentativă a PSD Suceava de a-și alege o conducere după aproape trei ani de interimat. Ioan Stan ar fi singurul candidat pentru funcția de președinte


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PSD Suceava ar urma să organizeze în perioada 15 februarie-15 martie alegeri interne după aproape trei ani de interimat asigurat de senatorul Ioan Stan după ce, în urma alegerilor locale din 2016, președintele ales al organizației, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit din funcție de Liviu Dragnea pentru că PSD nu a recâștigat președinția CJ Suceava.

Comitetul Executiv al PSD a decis, duminică, organizarea de alegeri pentru conducerile organizațiilor județene unde există conduceri interimare, între acestea fiind și Suceava.

Din 2017 au fost anunțate patru termene la care trebuiau să se organizeze alegeri în organizația județeană PSD Suceava, ultimul termen fiind 29 septembrie 2018 când conducerea centrală a partidului a avizat ca acestea să fie organizate la Dumbrăveni unde ar fi trebuit să participe fostul vicepriministru Paul Stănescu, care între timp a fost înlăturat din funcție.

Toate aceste termene nu au fost respectate, fiind invocate diverse motive, că se suprapun cu alegerile parțiale, că nu a fost modificat statutul partidului, că se suprapun cu referendumul pentru familie, dar în general coincideau cu crize în structura centrală a PSD cum ar fi debarcarea guvernului Grindeanu, scandaluri între lideri centrali, sau scrisoarea liderilor PSD pentru înlocuirea din funcție a lui Liviu Dragnea.

Până în prezent, pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iunie 2016.

Cele 18 funcții de vicepreședinte ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache și deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, membrii organizației care fac parte din Guvern, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuți, Nistor Tatar.

Totodată, secretar al organizației ar urma să fie desemnat Cristian Șologon, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

De menționat este că Ioan Stan vizează în 2020 funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni. (T.B.)


Intră acum și în grupul de