Deputatul PSD Alexandru Rădulescu recunoaște că suma alocată pentru centura Sucevei nu asigură finanțarea întregii lucrări, dar susține că restul banilor vor fi achitați după finalizarea lucrării


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a recunoscut, luni, printr-un comunicat de presă că suma alocată în acest an pentru lucrările la șoseaua de centură, respectiv 47 de milioane de lei, nu acoperă valoarea contractului, care este de 61,2 milioane de lei fără TVA, dar susține că restul banilor vor fi achitați după finalizarea lucrării.

Deputatul social-democrat îi răspunde astfel senatorului PNL Daniel Cadariu care a acuzat guvernul PSD-ALDE că nu alocă nici în acest an banii necesari pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv.

„Departe de mine gândul de a intra într-o dispută nominală cu vreunul din parlamentarii liberali suceveni, dar atunci când sunt citat și mai ales când cel care o face își fundamentează spusele doar pe o măruntă demagogie politică și pe o denaturare voită a adevărului și nicidecum pe fapte și cifre, sunt nevoit să aduc unele lămuriri. Aș dori să-i evidențiez distinsului parlamentar liberal sucevean, fost omolog al meu în funcție administrativă, că dacă ar fi vrut să se exprime obiectiv asupra stadiului in care se află lucrările de construcție a șoselei de centură a Sucevei, ar fi trebuit inițial (cum am făcut și eu), să ceară o informare de la instituția abilitată – DRDP Iași. Ar fi aflat că, în data de 21 august 2018, contractul de execuție al acestei lucrări a fost atribuit unei asociații de societăți ce a câștigat licitația cu suma de 61.265.774, 05 lei fără TVA. Termenul de execuție este de 9 luni lucrătoare (vremea fiind determinantă în activitatea de șantier). Deci cifra de 110.000.000  necesară finalizării acestei lucrări, avansată de parlamentarul liberal, este doar o încercare de măsluire tendenţioasă a realităţii”, arată Rădulescu.

El precizează că pentru finanțarea acestui obiectiv în bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevăzută suma de 47.000.000 lei, restul urmând a fi achitat în funcție de momentul finalizării lucrărilor, tot din resurse bugetare.

„Spusele d-lui parlamentar liberal exprimă adevărul (presupun că în mod involuntar), doar când afirmă că primul tronson al acestei șosele (Șcheia-Pătrăuți), a fost finalizat și dat în funcțiune în august 2013 de către un guvern social-democrat și o conducere social-democrată a Consiliul Județean Suceava. Referitor la acest subiect, aș dori să-i sugerez colegului liberal să răsfoiască presa vremii, când România avea un guvern portocaliu PDL și când aceeași culoare o avea și conducerea Consiliului Județean Suceava. Ar vedea că în 18 Iunie 2011, șeful dumnealui afirma că acest tronson va fi finalizat până la sfârșitul anului respectiv. A fost o exprimare utopică (pentru a folosi un eufemism), ca și cea prin care promitea, în campania electorală din primăvara anului 2016, finalizarea completă a șoselei în 6 luni în cazul în care va câștiga șefia Consiliului Județean Suceava”, a adăugat Rădulescu.

El susține că, în esență, sucevenii trebuie să știe că în acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan și a celorlalți parlamentari social-democrați suceveni, șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18 (o legătură importantă a județului cu vestul țării), precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului și că speră că și în cazul celor 8 drumuri județene finanțate de guvernul PSD-ALDE al României, dar aflate în gestiunea Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de