Băișanu nu acceptă finanțare parțială pentru șoseaua de centură a Sucevei și va cere suplimentarea sumei prevăzută în proiectul de buget pentru 2019: Dacă va rămâne așa înseamnă că trădăm interesele sucevenilor care ne-au trimis în Parlament


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, a declarat, marți, că va propune și susține un amendament la proiectul Legii bugetului pentru anul 2019 astfel încât pentru șoseaua de centură a Sucevei să fie prevăzută întreaga sumă pentru finalizarea lucrărilor.

El a arătat că nu poate fi de acord cu alocarea doar a 47 de milioane de lei, când pentru finalizarea lucrărilor, potrivit contractului, este necesară suma de 61,2 milioane de lei.

„Dacă PSD spune că acceptă această stare, eu spun foarte clar că nu pot să accept așa ceva. Tărăgănăm de 12 ani această investiție la șoseaua de centură a Sucevei. Trebuie ca banii să fie incluși în buget încă de la începutul acestui an”, a spus Băișanu.

El a arătat că nu poate accepta opinia că vor veni banii mai târziu.

„Voi face un amendament în Comisia de transporturi ca fondurile să fie prevăzute pentru finalizarea lucrării. Voi solicita și parlamentarilor PSD și PNL să nu facă niciun compromis pentru șoseaua de centură. În caz contrar înseamnă că trădăm interesele locuitorilor județului care ne-au trimis în Parlament”, a spus Băișanu.

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că pentru finanțarea acestui obiectiv în bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevăzută suma de 47.000.000 lei, restul urmând a fi achitat în funcție de momentul finalizării lucrărilor, tot din resurse bugetare.

El a menționat că în data de 21 august 2018, contractul de execuție al acestei lucrări a fost atribuit unei asociații de societăți ce a câștigat licitația cu suma de 61.265.774, 05 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 9 luni.   (T.B.)


Intră acum și în grupul de