Băișanu anunță că a negociat suplimentarea sumei pentru centura rutieră a Sucevei, bani pentru centura Rădăuțiului și pentru centura Fălticeniului


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a anunțat, miercuri seara, că a participat, în această după amiaza la o negociere cu parteneri din PSD privind sumele prevăzute în bugetul de stat pentru 2019 în domeniul infrastructurii de transport.

Astfel, potrivit lui Băișanu, în urma negocierilor, la care au participat și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-a căzut de acord pentru alocarea de sume suplimentare pentru județul Suceava.

„Le-am explicat, cu argumente, că e nevoie ca la șoseaua de centură să fie alocată întreaga sumă contractată de 61,2 milioane de lei pentru că lucrarea trebuie să fie finalizată până în luna iunie și o eventuală rectificare bugetară poate fi făcută abia după luna iulie”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean a menționat că astfel s-a convenit să fie prevăzută în buget întreaga sumă și nu doar 47 de milioane de lei cât era suma inițială din proiect.

Totodată, în cadrul negocierilor s-a stabilit că pentru șoseaua de centură a municipiului Rădăuți se va aloca suma de 35,3 milioane de lei, din totalul de 189 de milioane de lei ținând cont că investiția urmează să se finalizeze în 2020.

Mai mult, Alexandru Băișanu a cerut și obținut și fonduri pentru centura municipiului Fălticeni.

„S-au prins un milion de lei pentru refacerea studiului de fezabilitate, iar după aceasta se vor aloca 200 de milioane de lei credite angajament pentru această investiție”, a precizat Băișanu.

El a menționat că a insistat să discute aceste aspecte în cadrul conducerii coaliției de guvernare pentru că a constatat că în proiectul de buget nu erau incluse sumele necesare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de