Deputatul PNL Angelica Fădor, în Parlament: Coaliția PSD-ALDE ne transmite prin proiectul de buget că și anul 2019 este încă un an ratat al acestei guvernări. Problemele cetățenilor și dezvoltarea țării nu sunt prioritare pentru PSD


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a apreciat, într-o declarație politică în Camera Deputaților, că s-a  început o nouă sesiune parlamentară în semestrul în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, dar că subiectele care ocupă agenda publică au rămas, din păcate, aceleași pentru coaliția aflată la guvernare PSD-ALDE, fără nicio legătură cu agenda cetățenilor.

„În loc să vorbim de investiții mari pentru dezvoltare, de creșterea nivelului de trai a populației, de reducerea semnificativă a numărului de români aflați în sărăcie, coaliția PSD-ALDE vorbește doar despre ordonanțe privind legile justiției și despre cum ar putea să scape președintele PSD, Liviu Dragnea, de dosarele penale”, a spus Fădor.

El a adăugat că a folosit sintagma coalița de guvernare și nu majoritate parlamentară de guvernare pentru că aceasta și-a pierdut deja numărul necesar pentru a avea majoritatea voturilor în Camera Deputaților, ceea ce confirmă că tot mai mulți parlamentari care au crezut în promisiunile președintelui PSD Liviu Dragnea și-au dat seama că niciunul dintre marile proiecte nu se va pune în practică.

„Constatăm că situația devine din ce în ce mai critică și prin prezentarea proiectului Legii bugetului pentru anul 2019 unde investițiile pentru dezvoltare au alocate sume nesemnificative, iar sarcina Guvernului pentru asistența socială este transferată, fără asigurarea finanțării necesare, autorităților locale.

De fapt, Guvernul PSD-ALDE, pentru a încerca să rămână în limitele de deficit bugetar, trimite în curtea autorităților locale povara pentru ceea ce „nu se închide”, de unde și nemulțumirea primarilor din toate partidele, inclusiv din PSD”, a evidențiat Angelica Fădor.

Ea a explicat că situația legată de bugetul pentru anul 2019, neadoptat nici la această dată, va duce la un blocaj în administrația locală , va limita drastic posibilitatea continuării proiectelor investiționale locale și va duce în scurt timp la incapacitatea de plată a primăriilor, cu efecte greu de estimat.

„După ce a cheltuit nesăbuit în anii anteriori, coaliția PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului, iar acum populația va avea de suferit pentru că în loc să beneficieze de proiecte de dezvoltare va mai bifa un an în care nu se face nimic”, a spus deputatul liberal.

Angelica Fădor a atras atenția că deja se poate spune că nu se face nimic pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș pentru că are prevăzută finanțare care ar asigura construcția a două sute de metri liniari, iar județele Moldovei nu au nicio speranță să beneficieze de infrastructură rutieră rapidă, pentru drumurile naționale bugetul CNAIR este subdimensionat, în timp ce șoselele deja afectate de această iarnă grea vor rămâne cu gropi care se vor adânci și se vor înmulți, în timp ce alocările pentru drumurile județene, și acestea insuficiente, au fost făcute după criterii  de neînțeles.

„Coaliția PSD-ALDE ne transmite prin proiectul de buget că și anul 2019 este un an ratat al guvernării așa cum a fost ratat și Anul Centenarului Unirii.

Din păcate, încep să cred că Liviu Dragnea are dreptate să spună că totul se va rezolva începând din anul 2022, pentru că minim trei ani va avea nevoie un guvern responsabil pentru a repara ceea ce au stricat Guvernele Dragnea din 2016 și până acum”, a conchis Angelica Fădor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de