Marian Andronache anunță că PMP a raportat o primă victorie în încercarea de a elimina pensiile speciale: Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când cei favorizaţi ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PMP, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, președinte al PMP Suceava a anunțat, vineri, o victorie de etapă înregistrată de PMP în încercarea de a elimina pensiile speciale.

Potrivit acestuia, Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale.

Astfel, reglementările privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, precum şi cea a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomaţi, funcţionarilor publici parlamentari sau personalului Curţii de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori.

„Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii pentru că pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară. Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când cei favorizaţi ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună, adică de 50 de ori mai mult”, a spus liderul PMP.

Potrivit lui Marian Andronache, dacă legea ar fi adoptată astăzi, s-ar anula aproximativ 9.200 de pensii speciale.

El a spus că în prezent sunt  9.184 de beneficiari de pensii speciale, în creştere uşoară, dar constantă din care  816 foşti parlamentari care primesc o pensie medie de 4.282 de lei,  3.629 de foşti magistraţi primesc o pensie medie de 17.537 de lei lunar,  858 de foşti diplomaţi primesc o pensie medie de 5.480 de lei lunar.

Penrii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 606 persoane, media fiind de 7.640 de lei, iar 1.814 pensionari din postura de personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor au câştigat în medie câte 4.024 de lei.

„PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război. În opinia PMP, pensiile speciale sunt furt din bani publici, pentru că ele nu sunt calculate conform principiului contributivităţii, fiind rezultatul unor înţelegeri nefireşti. Anularea pensiilor speciale ar fi un prim pas absolut crucial în reechilibrarea balanţei Bugetului Asigurărilor Sociale”, a conchis Marian Andronache.(N.B.)


Intră acum și în grupul de