Alegerile pentru conducerea județeană a PSD Suceava ar urma să fie organizate peste două săptămâni. Social-democrații suceveni vor alege președintele, președintele executiv și vicepreședinții organizației


Intră acum și în grupul de

Conferința Județeană de Alegeri a organizației județene PSD Suceava urmează să fie organizată peste două săptămâni, în 23 februarie, potrivit propunerii transmise de secretariatul general al partidului.

Astfel, surse din PSD Suceava au precizat că pentru stabilirea acestei date urmează să fie convocat Comitetul Executiv Județean al PSD Suceava care să fie informat despre data, locația și ora organizării Conferinței Județene Extraordiare de alegeri.

Conducerea PSD mai transmite organizației județene Suceava ca la Conferința de alegeri să fie incluși între delegați membrii birourilor executive ale organizațiilor speciale, respecti de femei, tineret și de pensionari.

De menționat este că la această conferință județeană de alegeri vor fi aleși președintele organizației, președintele executiv și vicepreședinții, .

Potrivit unor surse politice, membrii conducerii PSD Suceava doresc ca la aceste alegeri să nu fie ales președintele executiv, probabil pentru ca poziția să fie rezervată unei personalități care ar urma să se înscrie sau să se reînscrie în partid, iar pentru ca aceasta să rămână vacantă, au stabilit ca pentru funcția de președinte executiv să nu se înscrie niciun membru al organizației.

Comitetul Executiv al PSD a decis, duminică, organizarea de alegeri pentru conducerile organizațiilor județene unde există conduceri interimare, între acestea fiind și Suceava.

Din 2017 au fost anunțate patru termene la care trebuiau să se organizeze alegeri în organizația județeană PSD Suceava, ultimul termen fiind 29 septembrie 2018 când conducerea centrală a partidului a avizat ca acestea să fie organizate la Dumbrăveni unde ar fi trebuit să participe fostul vicepriministru Paul Stănescu, care între timp a fost înlăturat din funcție.

Până în prezent, pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iunie 2016.

PSD Suceava își propune să aibă numărul maxim permis de vicepreședinți, 17, posturi care ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache și deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, membrii organizației care fac parte din Guvern, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuți, Nistor Tatar.

De menționat este că Ioan Stan va candida în alegerile locale din 2020 la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta anul trecut la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni. (T.B.)


Intră acum și în grupul de