Parlamentarii PNL de Suceava au depus amendamente pentru finalizarea conductei magistrale de gaz Câmpulung Moldovenesc -Vatra Dornei și pentru construirea unei alte magistrale de gaz de 80 de kilometri care să deservească 50 de localități sucevene cu 80.000 de locuitori


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PNL de Suceava au depus mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului pentru anul 2019 între care două pentru extinderea rețelei de gaz natural.

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a anunțat că au fost formulate două amendamente importante pentru dezvoltarea rețelei de gaz  natural din județul Suceava.

Astfel, liberalii doresc suplimentarea bugetului Companiei Naționale Transgaz pentru realizarea tronsonului Pojorâta-Vatra Dornei în vederea finalizării investiției la conducta de transport gaz natural Câmpulung Moldovenesc -Vatra Dornei.

Potrivit lui Cadariu, din cei 36 de kilometri ai conductei Câmpulung Moldovenesc -Vatra Dornei au fost realizați 9,2 kilometri, până la Pojorâta.

„Investiția este insistent cerută în zonă, Vatra Dornei, de exemplu,  fiind în situație de criză în privința furnizării căldurii, iar centrala termică se degradează”, explică senatorul sucevean.

El a menționat că al doilea amendament vizează suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării cu suma de 80 de milioane de lei pentru construirea unei magistrale de gaz de 80 de kilometri și realizarea investițiilor de distribuție a gazului metan în 50 de localități, pentru 80.000 de gospodării, în zonele Păltinoasa- Rădăuți, Valea Solonețului, Suceava-Dolhasca.(N.B.)


Intră acum și în grupul de