Băișanu: Am reușit să includem în bugetul pentru acest an și începerea proiectului Autostrăzii Nordului. Până acum, aceasta era doar dorință, dar acum începe să prindă contur


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, că în urma negocierilor avute în coaliția de guvernare a reușit să impună includerea finanțării pentru studii de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare.

„Am continuat în week-end discuțiile în cadrul coaliției privind bugetul pentru anul 2019 și am reușit să conving colegii că este nevoie ca proiectul Autostrăzii Nordului să înceapă. Este un drum de mare viteză de care are nevoie nordul țării pentru a se dezvolta”, a spus Băișanu.

El a subliniat că a făcut tot posibilul pentru ca drumurile de care are nevoie județul Suceava să fie incluse cu sume de bani în Legea bugetului pentru 2019.

„Este clar că în ceea ce privește Autostrada Nordului se finanțează mai întâi studiile de fezabilitate. Este un prim pas, uriaș spun eu, pentru că până acum aceasta era doar la nivel de dorință. Fiind inlusă deja la finanțare urmează să primească finanțare și în anii următori. Sunt optimist și sper ca în cinci ani să putem circula pe această autostradă care este mai ieftină decât Iași-Tg. Mureș, va avea o încărcare mai bună și la costuri mai mici”, a spus Băișanu.

El a subliniat că s-a asigurat că în buget sunt alocați bani suficienți pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei, pentru continuarea lucrărilor la șoseaua de centură a Rădăuțiului și începerea lucrărilor la centura municipiului Fălticeni.

„Este important că am reușit să prindem și fonduri pentru studiile de fezabilitate și pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani”, a mai declarat Băișanu.

El și-a exprimat încrederea că procedurile de licitație nu vor dura foarte mult și că în acest an vor fi gata studiile de fezabilitate astfel încât anul viitor să fie realizat proiectul tehnic și să înceapă efectiv lucrările pentru aceste drumuri extrem de importante pentru județul Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de