Alexandru Băișanu, vicepreședinte ALDE, se pronunță pentru eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri a societăților din energie. Sectorul energetic este foarte important și atinge orice cetățean al țării


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri, că se pronunță pentru eliminarea contribuției de 2% din cifra de afaceri pentru societățile care produc energie.

Băișanu a spus la Digi 24 că în prezent situația este analizată și de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu pentru îmbunătățirea legislației.

„Domnul Tăriceanu, sesizând o serie de opinii ale celor care lucrează în energie, a dorit să afle care sunt plusurile și minusurile acestei prevederi și să vedem cum reglăm această lege pentru a veni și în ajutorul celor care au salarii foarte mici și sunt vulnerabili să achite costurile energiei, dar și a celor care lucrează în energie și fac ca România să progreseze”, a spus Băișanu.

El a arătat că este nevoie de discuții pentru a putea realiza o nouă formă a acestei legi, probabil, chiar posibil, cu scăderea acestei taxe.

„Sectorul energetic este foarte important și atinge orice cetățean al României”, a spus Băișanu care a menționat că este foarte important ca românii să aibă costuri rezonabile la energie.

„Ar fi normal ca această taxă de 2 la sută să fie eliminată atâta timp cât, dacă facem o serie de calcule, la nivelul pieței, să nu facem mai multe dezavantaje decât dacă ar fi taxa. Ca  liberal sunt pentru cât mai puține taxe”, a conchis Băișanu.

Furnizorii de energie au contestat această taxă arătând că furnizorii români, mici, vor intra în faliment şi vor putea supravieţui doar cei mari, care fac parte din multinaţionale, iar concurenţa va dispărea şi preţul va creşte.

Mai mult, aceștia consideră că până la final  consumatorii vor fi cei care vor suporta toate aceste taxe, care se vor reflecta în preţul energiei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de