Acasă Politica Gheorghe Flutur: Declanșăm construirea Spitalului de copii de la Suceava. Va fi...

Gheorghe Flutur: Declanșăm construirea Spitalului de copii de la Suceava. Va fi monobloc cu cinci etaje. E absolută nevoie de acest spital pentru că unul dintre trei pacienți de la urgențe este copil


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în conferință de presă, că va declanșa procedura de construire a Spitalului de copii de la Suceava urmând să fie finanțat din surse proprii și alte surse după ce parlamentarii PSD-ALDE au respins amendamentul PNL pentru finanțarea acestui proiect.

Flutur a făcut acest anunț în condițiile în care în aceste zile se discută un masterplan pentru servicii de sănătate pe care l-a catalogat drep „aspru”, dar și ”nerealizabil” și care prevede reducerea numărului de paturi și închideri de spitale.



„Nu numai că respingem această tentativă a PSD-ALDE, dar azi am făcut o analiză și anunț public că declanșăm construirea Spitalului de copii de la Suceava. Va avea 350 de paturi”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru început, din surse proprii va fi finanțat studiul de fezabilitate.

„Este vorba de o construcție de 3.750 de mp, cu subsol, parter și cinci etaje, cu 350 de paturi care să integreze și Maternitatea. Este o construcție monobloc”, a spus Flutur.

El a explicat că fondurile vor proveni din surse proprii și că se căută și alte surse de finanțare.

„Nu mai putem să așteptăm. Avem experiențe pozitive în domeniul sănătății și Primăria Suceava s-a anunțat dispusă să pună umărul”, a declarat Flutur.

El a arătat că de două ori a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aprobe acest spital de copii cu paturi, dar că încă nu a primit răspuns.

Președintele Flutur a spus că acest spital va fi amenajat printr-o reorganizare a secției de Pediatrie și va include și  Materniatea și că ar fi un necesar în plus de 70-80 de paturi.

El a explicat că nevoia acestui spital a fost constatată în urma întâlnirilor cu managerii de spitale din județ.

Flutur a mai spus că a făcut demersuri la CNI pentru asigurarea finanțării, dar dacă nu se va putea, CJ Suceava se va strădui, multianual, să facă acest spital din surse proprii.

Președintele CJ Suceava a apreciat că „există o rezistență” a regiunilor mari care nu par încântate ca și Suceava să aibă un spital de copii, fiind vorba de „hegemonia unor orașe și spitale mari” care pare că este extrem de vocală și de convingătoare ca la Suceava să nu fie un astfel de spital.

„Noi pornim de la niște realități: unul dintre trei pacienți de la urgențe este copil. Cred că toată lumea este conștientă că trebuie să avem așa ceva și în zona noastră”, a spus Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că municipalitatea suceveană se va asocia cu CJ Suceava pentru construirea acestui spital de copii menționând că Primăria nu are în subordine o unitate spitalicească.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version