Ion Lungu: Sala Polivalentă va fi făcută când va veni un guvern liberal. Guvernul actual nu a inclus bani nici în acest an pentru acest proiect important pentru Suceava. Toți primarii sunt disperați față de prevederile bugetare pentru anul 2019, un buget al subdezvoltării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim vicepreședinte al organizației județene PNL Suceava, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că toți primarii sunt disperați față de prevederile bugetare pentru anul 2019 și a numit bugetul aprobat de PSD-ALDE un buget „al condamnării la subdezvoltare a Sucevei a Moldovei”.

„Chiar dacă aparent la solicitările noastre ne-au dat satisfacție să ne dea acel 60 la sută prin impozitul pe venit, a doua zi ni s-au pus în cârcă cheltuielile cu asistența socială. Nu rămânem cu nimic dacă ne raportăm la 2017”, a spus Lungu.

El a arătat că  nu contestă reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută, dar că aceste strategii guvernamentale nu trebuie să afecteze încasările localităților pentru că măsurile luate de guvernanți se fac pe spatele primăriilor și crede că din bugetul consolidat al statului ar trebui compensate aceste sume.

Primarul Sucevei a mai arătat că este bine în acest an că se dau minim 3000 de lei la salariații din construcții pentru că e lipsă de personal în sector, dar că acești salariați sunt scutiți în acest an pe impozitul pe venit, iar banii preconizați din încasări nu mai ajung la primării și trebuiau compensați de la bugetul de stat și nu de la primării.

Primarul Ion Lungu și-a exprimat nemulțumirea că guvernul ignoră total Moldova chiar dacă s-au făcut acțiuni civice pentru proiectul autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal.

„Aici este o bilă neagră pentru parlamentarii puterii din Moldova și cei din Suceava, în mod special, care nu au insistat să se prindă sume pentru autostradă”, a spus Lungu.

El a subliniat că în Legea bugetului nu este niciun proiect remarcabil pentru Suceava.

„Mă întreabă lumea în legătură cu Sala Polivalentă. O spun cu subiect și predicat: Sala Polivalentă va fi făcută când va veni un guvern liberal. Până atunci nu se va face. Nicio investiție majoră în domeniul sportiv în Moldova nu s-a făcut. S-au dus toate în jurul Olteniei unde PSD are lideri marcanți”, a spus Ion Lungu.

Primarul a menționat că pentru Sala Polivalentă pentru care Suceava îndeplinește condițiile, pentru care a depus de trei ani la Guvern documentațiile nu este inclusă nici în acest an la finanțare.

„Singura noastră șansă este ca PNL să revină la guvernare ca să putem construi, să putem dezvolta Suceava, Moldova, așa cum s-a întâmplat în anii din urmă”, a declarat Ion Lungu.

El crede că politicienii din coaliția de guvernare din Moldova se automulțumesc și că probabil primarilor PSD-ALDE li se mai dau bani „pe la spate, pe sub ușă, prin PNDL, din alte surse”.


Intră acum și în grupul de