Rozopol: „În mod normal ar trebui ca cineva de la secţia de Drumuri Naţionale să-şi dea demisia”


Intră acum și în grupul de

Unul dintre membrii BPJ al PNL Suceava, Philip Rozopol, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a monitorizat, în cursul zilei de joi, modul în care s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii depusă pe drumurile naţionale din judeţ şi a constatat că echipajele de deszăpezire au avut „un comportament total iresponsabil”. El a spus că pe toate drumurile naţionale din judeţ s-au format cozi de sute de maşini, pentru că echipele de deszăpezire nu au intervenit, iar pe şosele stratul de zăpadă nu a fost îndepărtat.

Liderul liberal sucevean a precizat că în zona Vadu Moldovei, pe E 85 unde blocajul a fost de câteva ore şi coada de maşini a fost pe o lungime de mai mulţi kilometri, au acţionat doar două utilaje, iar pe E 576, spre Vatra Dornei, era un utilaj, „care stătea cuminte” în spatele coloanei de maşini. Rozopol a subliniat că şoferii de TIR nu aveau cum să fie pregătiţi pentru condiţiile de iarnă, întrucât marea parte au plecat la începutul săptămânii după marfă şi se întorceau acum, fără să ştie de atenţionarea de cod galben. „În mod normal ar trebui ca cineva de la secţia de Drumuri Naţionale să-şi dea demisia”, a spus Rozopol.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, că incidente de genul celui de joi, când drumurile naţionale din judeţ au fost blocate din cauza neintervenţiei utilajelor de deszăpezire nu sunt acceptabile. El a arătat că deblocarea drumurilor naţionale s-a reuşit doar după ce au intervenit utilaje ale societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, aparţinând CJ Suceava, care acţionează doar pe drumurile judeţene.


Intră acum și în grupul de