Alexandru Băișanu, la New York, discuții în cadrul campaniei de susținere a candidaturii României ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, a participat,  la New York, la o întâlnire cu reprezentantul României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, cu care a discutat despre susținerea candidaturii României ca membru al Consiliului de Securitate ONU.

Băișanu a arătat că a răspuns invitației lui Ion Jinga, ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentantul României la ONU cu care a discutat despre candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU.

El a precizat pe pagina sa de socializare că a avut o zi plină dedicată susținerii candidaturii României la Consiliul de Securitate ONU.

Băișanu a menționat că România a arătat că o voință constantă de a promova cooperarea internațională în toate domeniile în cele patru mandate ca membru ales al Consiliului de Securiate ONU din anii 1962, 1976-1977, 1990-1991 și 2004-2005 și că țara noastră și-a câștigat respectul internațional și că are capacitatea să ducă la îndeplinire un nou mandat.

Întâlnirea cu ambasadorul Ion Jinga a fost organizată în marja participării unei delegații parlamentare române la Audierea Parlamentară de la Organizația Națiunilor Unite, desfășurată la New York sub egida Uniunii Interparlamentare.

Candidatura României vizează obținerea locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) alocat Grupului Est-European, pentru perioada 2020-2021. Alegerile se vor desfăşura în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale, în iunie 2019.

Încă de când s-a alăturat Organizației Națiunilor Unite, în 1955, România a susținut ferm autoritatea Consiliului de Securitate, jucând un rol activ și pozitiv în cadrul celei mai importante organizații de cooperare globală.

Ca membru nepermanent al CSONU, România anunță că va contribui la întărirea rolului unic al organizaţiei, de garant al păcii și securității, promotor al dezvoltării durabile și susținător al drepturilor omului și al statului de drept. (N.B.)


Intră acum și în grupul de