Nechifor: Sper să se termine centura Sucevei și să nu mai discutăm de subiect. La urma urmei, eu cu Flutur am făcut ceva pentru centura asta. Nu am inaugurat cu fast cei 6 kilometri pe care se circulă acum pentru că știam că restul e problematic din cauza alunecărilor de teren


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că dezbaterea politică din ultima perioadă în ceea ce privește centura municipiului Suceava nu a fost apreciată de suceveni, arătând că după ce Gheorghe Flutur a lansat provocarea în urmă cu o săptămână au venit cu reacții și PSD și primarul Sucevei și ALDE și crede că subiectul ar trebui să fie închis.

„La urma urmei, eu cu Flutur am făcut ceva pe centura asta. Cât de cât se circulă. Am încercat, iar cât am reușit am reușit. M-ați criticat că nu am inaugurat cei șase kilometri cu festivități. Am făcut lucrul acela cu decență pentru că nu e normal să inaugurezi jumătate din centură, mai ales că eu știam că restul centurii e problematic”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a arătat că, din păcate, traseul nu e cel mai bun și poate că și primarul Ion Lungu nu a avut cea mai bună inspirație când a luat-o la pas prin Hagigadar când a făcut la pas traseul șoselei de centură.

„ Chiar mă întreb cum a mers pe acolo. Un pământ lutos, sus pe deal numai bun de flori, jos, în vale numai bun de alunecări de teren”, a declarat Nechifor.

El a mai spus că astăzi nu mai interesează pe nimeni istoria acestei investiții și că s-a triplat costul și că toată lumea vrea ca șoseaua de centură să fie gata.

„ Și eu încurajez pe toți să nu mai comentăm prea mult pe subiect și să închidem. Poate o vor face, poate că vor fi atenți asupra unor probleme din trecut. Să aibă foarte mare grijă la modul în care se desfășoară și procedurile, atât partea de execuție cât și partea de decontare”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că din ceea ce știe, CNAIR a exagerat și a pus condiții în speciale financiare și tehnice pentru contractanți așa încât, în final, pe lângă câteva firme locale s-a aciuat și o firmă spaniolă.

„Eu nu am văzut picior de spaniol la centura asta și nici măcar utilaje”, a spus Nechifor.

El s-a întrebat de ce s-au băgat spaniolii în acest proiect și că din ceea ce a înțeles aceștia și-au luat deja comision de 10 la sută.

„Asta înseamnă că, din valoarea licitată de 61 de milioane de lei, spaniolii și-au luat partea lor și mă întreb dacă diferența e suficientă ca să închidem lucrarea. De ce au luat 10 la sută? Pentru că cei de la CANIR au pus condiții financiare foarte sus, iar ceilalți ofertanți au trebuit să-și ia un ajutor de nădejde, o firmă puternică ce nu a cerut decât zece la sută din valoarea contractului ca să-i ajute cu două hârtii că au experiență tehnică și financiară”, a explicat Nechifor care a arătat că din această cauză din nou se ajunge ca firmele românești să lucreze cu roaba, cu hârlețul și să încaseze foarte puțin.(T.B.)


Intră acum și în grupul de