Deputatul Angelica Fădor, în Parlament, despre primul metru de autostradă din Moldova: Împotriva voinței Guvernului PSD-ALDE, un antreprenor a găsit timpul necesar pentru a construi primul metru de autostradă din Moldova. Este semnalul clar că sucevenii nu mai suportă nicio zi un guvern care să îi țină în continuare în sărăcie și subdezvoltare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor critică, în Parlament, starea dezastruoasă a infrastructurii de transport din regiunea nord-est și în special din județul Suceava, arătând că semnalul că sucevenii nu mai pot suporta această situație a venit prin gestul unui antreprenor sucevean care a realizat primul metru de autostradă din zona Moldovei cu fonduri proprii.

„Vin astăzi cu o veste bună: În județul Suceava a fost construit primul metru de autostradă. Din păcate, acest prim metru de autostradă a fost făcut împotriva voinței Guvernului PSD-ALDE care nu a reușit să construiască un centimetru de autostradă în Moldova”, susține Fădor într-o declarație politică.

Deputatul liberal sucevean a menționat că primul metru de autostradă din zona Moldovei a fost făcut în șapte ore de un antreprenor împreună cu o echipă de 17 lucrători în construcții pentru a arăta că se pot face și în România autostrăzi, dacă există voință.

„Acest protest arată că sucevenii, că moldovenii nu mai suportă nicio zi un guvern care să îi desconsidere și care încearcă să îi țină în continuare în sărăcie, în subdezvoltare”, arată Fădor.

Deputatul liberal adaugă că a constatat că președintele partidului de guvernare, Liviu Dragnea, a găsit și cauza lipsei drumurilor moderne: „creșterea economică a fost prea mare și nu a ținut ritmul cu ineficiența Guvernului PSD”.

„De fapt, Liviu Dragnea a spus cu gura lui că Guvernul pe care îl conduce din umbră și de la vedere este incapabil, iar mediul privat, cel care generează creșterea economică, face performanță cu toate piedicile pe care guvernul le pune, de la impredictibilitatea fiscală, la lipsa investițiilor în infrastructură.

Ceea ce trebuie să vedem cu toții este că exact un antreprenor, care generează această creștere economică pe care guvernul PSD nu o poate gestiona, a găsit și timpul necesar pentru a construi primul metru de autostradă în Moldova”, susține Fădor.

CITEȘTE ȘI Primul metru de autostradă din Moldova a fost deja construit în județul Suceava de Ștefan Mandachi, proprietarul rețelei Spartan: În șapte ore am demonstrat că se poate face un metru de autostradă. El îndeamnă românii să protesteze 15 minute, în 15 martie de la ora 15:00 față de lipsa de autostrăzi

Parlamentarul sucevean mai declară că situația în care se află regiunea de nord-est, județul Suceava în particular, în ceea ce privește infrastructura de transport nu este doar jalnică și împotriva dezvoltării, ci poate reprezenta un factor care să afecteze pe o perioadă lungă o mare parte din țară.

„Numai în județul Suceava Guvernul PSD nu a reușit în trei ani să finalizeze 13 la sută din lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, de trei ani de zile nu a reușit să finanțeze lucrările de modernizare a DN 18 care trebuiau finalizate încă în urmă cu doi ani. Nu mai spun că pe toate drumurile naționale situația este gravă și că măsurile de siguranță a circulației sunt minime”, a subliniat Fădor.

Deputatul liberal notează că singurele zone care se dezvoltă sunt aerporturile pentru că sunt coordonate de administrațiile județene și că dacă rămâneau în subordinea Ministerului Trasporturilor și aeroporturile din această zonă erau la pământ.

„Guvernarea PSD-ALDE ajunge la finalul finanțării 2014-2020 fără să atragă niciun euro din proiecte cu europene pentru autostrăzile din zona Moldovei.

Anul viitor, potrivit Masterplanului general de tranport ar fi trebuit dat în folosință tronsonul de autostradă Ungheni-Iași-Tg. Neamț din autostrada A8 și ar fi trebuit să înceapă lucrările pentru drumul expres Siret-Suceava-Pașcani, iar în acest an ar trebui finalizat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Suceava-Satu Mare, dar ministrul Transporturilor anunță că începe drumul expres Piatra Neamț-Bacău pentru că a fost plasat în funcție de liderul PSD Neamț”, susține parlamentarul.

„Într-o țară în care virtuale investiții se fac pentru prietenii politici, iar cele care ar trebui realizate în baza studiilor sunt blocate, nu se va putea realiza niciun proiect ceea ce îmi întărește convingerea că Guvernul PSD-ALDE are ca singur obiectiv menținerea țării în sărăcie și subdezvoltare”, a conchis Angelica Fădor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de