Ponta spune că el a asigurat finanțarea pentru Spitalul din Fălticeni și nu înțelege de ce încă nu e funcțional. El propune ca PSD să renunțe la subvenția de la buget pentru finalizarea și dotarea spitalului: Va afla toată lumea în toată țara că PSD și-a luat de la gură cei 50 de milioane de euro și i-a dat la Spitalul Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că a asigurat finanțarea pentru Spitalul Municipal Fălticeni și că a plătit toate facturile care i-au fost aduse pentru că așa a promis.

Ponta a fost sâmbătă la Fălticeni unde a văzut că spitalul este nefuncțional.

Președintele Pro România Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că și-ar fi dorit ca spitalul să fie finalizat, deschis, cu oameni, cu medici, cu asistente medicale.

„Din nefericire e o clădire care stă nefolosită. Din ceea ce știu eu de la Ministerul Sănătății, pe Masterplanul de servicii de sănătate, spitalul din Fălticeni nu se deschide dintr-un motiv cinic. Vor să închidă și alte spitale, vor să reducă spații, vor să reducă paturi pentru pacienți”, a spus Nechifor.

El a arătat că la Fălticeni un spital stă nefolosit și că e o rușine și este și păcat pentru eforturile investiționale făcute .

„Eu știu că pe vremea lui Victor Ponta s-au redeschis spitale. Din păcate, Dragnea, Dăncilă, închid spitale și șansa la viață pentru români”, a spus Nechifor.

Fostul prim ministru Victor Ponta, liderul Pro România, a menționat că în 2012 când partidul său nu avea primar la Fălticeni, a fost organizat cel mai mare miting politic din Fălticeni și că atunci a spus că vor fi aloacați bani pentru spital.

„În fiecare an tot ce mi-au adus facturi sau mi-au cerut bani, am dat. De ce nu s-au mai dat din 2016 nu înțeleg”, a spus Ponta.

El a arătat că spitalul este frumos și e nevoie de el  și crede că dacă cei de la PSD dau cei 50 de milioane de euro pe care îi obțin ca subvenție de la buget, termină spitalul anul acesta cu tot cu dotare.

„Domnul Stan, domnul Bejinariu, prietenii mei: Ăia 50 de milioane de euro dă-i la Fălticeni și ai terminat spitalul și va fi un impact cum e cu metrul de autostradă. Va afla toată lumea în toată țara. PSD și-a luat de la gură cei 50 de milioane de euro și i-a dat la Spitalul Fălticeni”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a spus că deși țara nu are buget promulgat, PSD a ridicat subvenția de 7,5 milioane de lei, adică de aproape de două milioane de euro pe lună.

„Au ridicat-o și în ianuarie și în februarie, fără buget. Când va fi buget vor lua mai mult. Pentru unii nu e buget, pentru alții e”, a spus Ponta.(T.B.)


Intră acum și în grupul de