Ponta anunță de la Suceava:Trăim acum un „Caritas bugetar” și va veni nota de plată, o criză bugetară și economică. Ceea ce mi-a lăsat mie Emil Boc era o situație mai bună decât va lăsa Dăncilă următorului prim ministru


Intră acum și în grupul de

Fostul prim ministru Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat, sâmbătă, la Suceava că situația actuală din țară este gravă și că va veni o criză bugetară și economică, iar țara va fi într-o situație mai gravă decât atunci când a preluat guvernarea după mandatul lui Emil Boc.

„Îmi doresc să n-am dreptate, dar toți știți că am dreptate. După alegerile prezidențiale, cum a venit și în 2009, vine decontul, vine nota de plată. Noi acum trăim într-un „Caritas bugetar”. N-avem buget, dar se dau bani la toată lumea. Ne împrumutăm mai scump decât Grecia. Va veni o perioadă de criză bugetară și economică. În această criză ne-a băgat Vâlcov cu Dăncilă, cu Teodorovici, dar nu o să ne scoată nici Ludovic Orban, nici cei de la USR. Din păcate, o spun.Nu cred că cineva are încredere că ei vor scoate țara din criză”, a spus Ponta.

Fostul premier a adăugat că deja țara este într-o groapă, dar încă nu se observă pentru că încă vin salariile și pensiile.

„Din câte știu TVA nu s-a mai rambursat, nu mai vorbesc de investiții”, a spus fostul premier.

El a adăugat că după ce a interpretat datele financiare a constatat că țara se întreaptă spre o groapă economică mai gravă decât cea din 2009. Am învățat să mă uit pe cifre.

„Ceea ce mi-a lăsat mie Emil Boc, era mai bine decât ce va lăsa Dăncilă următorului. Probabil că o să considerați șocant, dar ceea ce mi-a lăsat mie Emil Boc era un pic mai bine decât ce a lăsat Vâlcov de fapt că Dăncilă, săraca, cred că o să scape că nu a acționat cu vinovăție”, a spus Ponta.

Fostul prim ministru a explicat că din acest motiv vrea ca la Pro România să facă  echipa de foști miniștri , de oameni care au mai făcut lucruri astfel încât să fie pregătiți să acționeze pentru a scoate țara din criză.(T.B.)


Intră acum și în grupul de