Ponta, la Suceava: Pro România și USR au un rol istoric, să oblige pe PSD și PNL ori să se schimbe, ori să dispară. Așa s-a întâmplat și în Europa cu partide care nu sunt în stare să se adapteze la schimbare și se întorc în trecut


Intră acum și în grupul de

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că partidele care nu sunt în stare să se adapteze la schimbare și se întorc în trecut vor dispărea și că Pro România obligă PSD să se schimbe sau să dispară, așa cum USR obligă PNL să se schimbe sau să dispară.

„Mă bucur că există USR-PLUS că poate îi trezesc pe cei de la PNL. Poate îi trezesc. Dacă nu-i trezesc, o să-i bată USR. Eu sper să-i trezim pe cei din PSD. Dacă nu se trezesc va câștiga Pro România toate voturile de centru-stânga. E natural atâta timp când PSD și PNL se întorc la partide din anii 90, e normal să apară altceva și să dispară alții. Așa s-a întâmplat și în Europa cu partide care nu sunt în stare să se adapteze la schimbare și se întorc în trecut”, a spus Ponta într-o conferință de presă.

El a apreciat că Ludovic Orban și Liviu Dragnea sunt doi lideri care se aseamănă

Ponta a arătat că nu în conducerea liberală nu se mai regăsește liberalismul adevărat, cel care transmite progresul.

„De unde să vină progresul? La europarlamentare, noroc că au găsit un jurnalist să pună pe listă că nu au pe cine să pună”, a spus Ponta.

El a subliniat că PSD și PNL au doar șansa de a se schimba în ton cu actuala situație.

„Noi îi obligăm pe PSD să se schimbe sau să dispară. USR îi obligă pe PNL să se schimbe sau să dispară, ceea ce e foarte bine pentru România”, a explicat Ponta.

Liderul Pro România a arătat că nu știe ce vor face cei din PSD, iar pentru că nu mai crede că Titanicul se salvează, a construit  o barcă de centru –stânga și speră să-i ia alături pe cei buni, iar pe cei răi să-i lase cu Liviu Dragnea.

El a exclus orice posibilitate de fuziune între Pro România și PSD.

„Noi avem un obiectiv legat de 2024 când vom avea alegeri locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Vreau atunci ca Pro România să fie cea mai importantă forță de centru-stânga. (…)Am pornit pe un drum de ce să mă întorc din drum.Sper să avem succes. Până la urmă Pro România și USR au acest rol istoric: să oblige pe PSD și PNL ori să se schimbe, ori să dispară”, a conchis Victor Ponta. (T.B.)


Intră acum și în grupul de