Victor Ponta: Cine va guverna în 2021-2024 va inagura zero kilometri de autostradă pentru că nu s-a mai început nimic de trei ani. Ce se mai lucrează acum sunt contracte semnate în mandatul meu. De asta trebuie presați prin orice mijloace, cu metrul de autostradă, cu proteste, să înceapă proceduri, să semneze contracte


Intră acum și în grupul de

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că ideea omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi de a face un metru de autostradă este bună pentru că scoate în evidență demagogia cu care suntem împroșcați zi de zi.

„Eu sunt singurul care mi-am permis să le atrag atenția când au votat în unanimitate Legea privind autostrada Moldovei că trebuie nicio lege”, a spus fostul prim ministru.

El a subliniat că în 2014 a aprobat Master Planul de Transport cu Uniunea Europeană.

„Am pus banii, a venit Corina Crețu și s-a rugat de ei: Măi oameni buni, cheltuiți bani europeni! Nici vorbă, facem parteneriat public-privat. (PPP). Nu vor face PPP pentru că nu se susține economic. Nu este profitabilă autostrada. Un PPP nu este profitabil având în vedere economia și potența financiară a zonei. Din acest motiv UE ne dă bani pe degeaba”, a spus Ponta.

Fostul premier a explicat că o autostradă cu taxă de 20 de euro pentru suta de kilometri nu va atrage trafic în această zonă și că din acest motiv UE oferă fonduri europene pentru ca aceasta să fie folosită gratuit.

El l-a felicitat pe Ștefan Mandachi pentru că demască acest gen de ipocrizie.

„Nu te-a împiedicat nicio lege să faci autostrada.Eu cred că se pot face autostrăzi în România anului 2020”, a spus Ponta care a menționat că el a inagurat autostrăzi începute în mandatele lui Tăriceanu și Boc.

„ Nu am inaugurat niciuna începută de mine că nu se putea, inclusiv aia prăbușită, pe care cică am prăbușit-o eu, dar am inaugurat-o eu cu Iohannis. Iar când s-a zis că s-a prăbușit l-au scos pe Iohannis din poză. Acum se merge pe ea”, a explicat fostul prim ministru.

Ponta a subliniat că la ceea ce se mai lucrează acum sunt contracte semnate de Ioan Rus și Dan Șova în mandatul său de prim ministru.

„ Se termină și astea, cu chiu, cu vai, dar se termină. De la 1 ianuarie 2016, nu s-a mai semnat niciun contract. Vom mai avea trei sau patru ani în care nu vei mai avea ce să inaugurezi pentru că nu ai început să lucrezi. O autostradă nu se face în șase luni. De aia am spus că eu am inaugurat ce au pornit alții, alții inaugrează ceea ce am pornit eu, iar cine vine în 2021-2024 va inagura zero pentru că nu s-a mai început nimic. Asta e tragedia. De asta trebuie presați prin orice mijloace, cu metrul de autostradă, cu proteste, cu orice, trebuie presați să dea drumul la documente, să înceapă proceduri, pentru că durează oricum procedurile și dacă nu dau drumul la proceduri nici nu au ce să semneze”, a conchis Victor Ponta.

El a mai spus că nu știe dacă se vor mai putea face autostrăzi,  dacă vor mai fi bani, pentru că în 2020-2021 vor trebui să fie plătite împrumuturile din 2018-2019.(T.B.)


Intră acum și în grupul de