Angelica Fădor: Rediscutarea bugetului în Parlament trebuie să corecteze erorile și să aloce bani pentru dezvoltarea țării. Sper ca parlamentarii PSD-ALDE de Suceava să aibă curajul să susțină investițiile necesare sucevenilor


Intră acum și în grupul de

 Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a declarat că prin întoarcerea în Parlament a Legii bugetului pentru anul 2019 există șansa ca România să aibă parte de un buget sănătos, întrucât Parlamentul are responsabilitatea de a face corecțiile necesare astfel încât bugetul să fie, într-adevăr, unul pentru dezvoltarea României.

„Partidul Național Liberal a avertizat că bugetul pentru anul 2019 aprobat de majoritatea PSD-ALDE este un buget fantezist, care nu are nicio legătură cu realitatea economică și cu nevoile reale de dezvoltare ale României”, a spus Angelica Fădor.

Deputatul liberal sucevean a atras atenția că singurii vinovați pentru situația gravă din prezent sunt cei din actualul guvern, care, în ciuda solicitărilor repetate de a prezenta proiectul Legii bugetului de stat pentru 2019 până în data de 15 noiembrie 2018, adică de a respecta legea, au amânat nepermis de mult înaintarea acestuia în Parlament.

Parlamentarul sucevean subliniază că, mai mult, este o iresponsabilitate gravă faptul că prim-ministrul și ministrul de Finanțe nu au garantat realitatea cifrelor pe care se bazează bugetul, acesta fiind construit cu alocări bugetare din pix, cu venituri care nu vor putea fi niciodată încasate.

„Prin actualul buget vor fi, din nou, sacrificate bugetele locale și investițiile, fiind practic un buget care nu contruiește nimic. Nu este prevăzută construirea nici unui tronson de autostradă important, cum ar fi Ungheni-Iași-Târgu-Mureș și nici a unui spital important, cum ar fi spitalul regional Iași”, a mai declarat Fădor.

Potrivit datelor, valoarea prevazută pentru investiții este de doar 1,2% din PIB, cea mai scăzută valoare a ponderii din PIB din ultimii 10 ani, iar investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de 2018.

„Prin acest buget firmele vor avea de suferit, fiind sufocate de reglementările fiscale absurde, iar angajații din mediul privat nu au nicio speranță de îmbunătățire a veniturilor și a nivelului de viață”, a explicat Angelica Fădor.

Ea a mai declarat că prin bugetul asigurărilor sociale de stat, Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% , amânând această creștere pentru data de 1 septembrie 2019 astfel încât fiecare pensionar pierde în acest an o treime din creșterea la care avea dreptul legal.

„Nu au fost alocați în buget bani nici măcar pentru  profesorii care au câștigat în instanță, prin hotarâri judecătorești definitive, sumele de bani care li se cuveneau și nici pentru cei care au achitat taxa de primă înmatriculare a autovehiculelor.         Până și plata indemnizațiilor pentru veteranii de război, văduvelor veteranilor de război și pentru urmașii celor morți la Revoluție au fost înghețate pentru următorii ani, acesta fiind în fapt respectul pe care guvernul PSD-ALDE îl arată acestor oameni care s-au jertfit pentru România”, a spus Fădor.

Ea a reamintit că doar prin efortul deputaților liberali s-a reușit dublarea alocațiilor pentru copii întrucât această măsură nu era prevăzută în proiectul Legii bugetului.

„Toate aceste nereguli din buget au șansa acum de a fi corectate în Parlament, prin votul inclusiv al parlamentarilor aflați la guvernare.Cum, de altfel, au acum șansa și parlamentarii PSD și ALDE din Suceava să acorde importanța cuvenită amendamentelor PNL Suceava la bugetul de stat, amendamente foarte importante pentru dezvoltarea județului nostru”, a spus parlamentarul liberal.

Ea a amintit între obiectivele necesare construirea șoselelor de centură a municipiilor Suceava,Rădăuți,Fălticeni,Gura-Humorului, Câmpulung-Moldovenesc și Vatra-Dornei, a Spitalului pentru Copii Suceava, preluarea de către Guvern a creditului Utilități si mediu la standarde europene,credit care a înglodat în datorii 61 de localități sucevene, dar și continuarea lucrărilor la magistrala de gaz metan Porojâta-Vatra Dornei.

„Parlamentarii PSD-ALDE din Suceava vor putea măcar acum, la rediscutarea bugetului, să dovedească aplecare asupra problemelor cu care se confruntă sucevenii. Sper ca măcar acum să aibă curajul să acționeze pentru Suceava și pentru suceveni”, a conchis Fădor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de