Dacian Cioloș, la Suceava: Guvernul a crescut salariile din împrumuturi, dar n-a crescut bunăstarea românilor pentru că au crescut și prețurile și ratele la bancă și se introduc taxe


Intră acum și în grupul de

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, la Suceava, că Guvernul PSD a crescut salariile din împrumuturi, dar că bunăstarea românilor nu a crescut pentru că au crescut prețurile și ratele la bancă.

„Guvernul ar trebui să se ocupe de stimularea economiei, de crearea de locuri de muncă și de absorbția fondurilor europene nu de a jugula Justiția așa cum face Guvernul actual”, a spus Cioloș.

El a arătat că din punctul său de vedere treaba Guvernului este în primul rând să asigure bunăstarea românilor așa cum au promis în campanie.

„Tot ce vedem în România în momentul de față e orice numai asta nu. Salariile au crescut din bani care vin din împrumuturi externe pe dobânzi foarte ridicate și au crescut salariile, dar n-a crescut bunăstarea pentru că au crescut și prețurile și ratele la bancă încep să crească și taxe și mai și fugărim investitori din țară suprataxându-i pentru că Guvernul nu e capabil să se acopere bugetar, ba, mai mult taxează și companii de stat din domeniul energiei în loc să le stimuleze să investească și să devină jucători regionali”, a declarat Cioloș.

De exemplu existau oportunități de privatizare a sistemului de energie electrică din Republica Moldova în Ucraina, în alte țări din jurul nostru, dar Guvernul PSD îi taxează ca să împartă banii populist.


Intră acum și în grupul de