Deputatul Alexandru Băișanu propune o lege pentru suspendarea permisului auto: Șoferii vor putea alege când să li se suspende permisul auto în cazul în care sunt sancționați


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu a înregistrat o inițiativă legislativă prin care propune ca în în cazul suspendării provizorii a permisului auto șoferul poate, ca în decurs de un an, să aleagă perioada în care sancțiunea să fie aplicată.

Astfel, potrivit propunerii legislative „conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a savârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”. 

Excepțiile o fac faptele deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție

”Prevederile prezentei inițiative legislative vin în ajutorul șoferilor profesioniști și nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân „fără pâine“. Sunt de părere că la nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, explică inițiatorul în expunerea de motive.


Intră acum și în grupul de