Camera Deputaților a aprobat comisia de anchetă la Tarom inițiată de Alexandru Băișanu: Vreau să-mi spună cel care conduce Tarom de ce prețul biletelor București-Suceava e dublu față de București-Iași. Ăsta e management? Asta e normalitate?


Intră acum și în grupul de

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, înființarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea companiei aeriene Tarom la propunerea deputatului sucevean Alexandru Băișanu.

Băișanu a mulțumit deputaților pentru votul masiv în favoarea acestei comisii parlamentare de anchetă și a subliniat că AGA de la Tarom trebuia demisă de multă vreme.

„Tocmai de aia facem anchetă ca să vedem de ce de zece ani Tarom a fost pe pierderi”, a spus Băișanu care a menționat că doar în anul 2010  Tarom a avut pierderi de peste 300 de milioane de lei.

El s-a întrebat ce fel de management se practică Tarom în condițiile în care prețul biletelor este dublu pe ruta Suceava-București față de Iași-București.

„Vreau să-l întreb pe cel care conduce Tarom de ce un bilet de avion Iași-București costă mâine 68 de euro și de ce Suceava-București costă 156 de euro? Ăsta e management? Asta e normalitate? Să înțeleg că ieșeanul român este mai deștept, iar suceveanul român e mai prost pentru că poate plăti dublu?”, a întrebat Băișanu.

El a mai spus că o altă problemă vizată este cea privind vânzarea a două aeronave din flota Tarom „la prețuri de scobitori” și trebuie stabilit cui s-au vândut și dacă cei care au făcut-o aveau dreptul să facă lucrul acesta.

„Sper ca după această anchetă societatea Tarom să rămână curată, să rămână fără cei care nu au fost în stare să o gestioneze până acum și au dus-o în colaps și a avut numai pierderi suportate de români”, a conchis Băișanu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de