Flutur, necruțător cu PSD pentru proiectul „Utilități și mediu” care a îngropat în datorii jumătate din județul Suceava: O calamitate pentru județ. S-au împrumutat 86 de milioane euro în 2003 și am plătit deja peste 200 de milioane de euro, iar 70 la sută nici nu au gaz metan


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a răbufnit, vineri, în ședința de plen a Consiliului Județean la adresa PSD care a lăsat moștenire un proiect inițiat în 2003, „Utilități și Mediu” și care nu și-a atins scopurile, dar a îndatorat jumătate din localitățile județului.

„Noi trecem prea ușor peste această calamitate a județului Suceava, proiectul „Utilități și Mediu”. Pentru copiii noștri trebuie să se știe: un împrumut de 86 de milioane de euro la care am plătit 200 de milioane de euro până acum și 70-80 la sută dintre ei nici măcar nu au gazul metan. Să recunoaștem că a fost o catastrofă”, a spus Flutur în ședință.

El le-a transmis consilierilor județeni PSD că trebuie să-și aducă aminte că trebuie să gestioneze și acest proiect.

Președintele Flutur a arătat că putea să facă trei conferințe de presă pe zi și să arate cu degetul spre cei responsabili cu acest proiect, dar că a preferat să fie constructiv și să caute soluții.altcineva.

„Haideți să strângem rândurile și când mai vin miniștri, pe la Sucevița, pe la Cârlibaba, pe unde or veni, să-i convingem să ne facă plata pentru că în ultimii trei ani nu au dat niciun leu”, a spus Flutur.

El a arătat că primarii sunt disperați și a exemplificat cu situația din Câmpulung Moldovenesc unde o treime din buget se duce pe plata creditului și primarul nu are soluții pentru finanțări necesare dezvoltării.

„Primarii țipă pentru că îi doare. Acest proiect a fost foarte greu pentru ei. De unde să scoată venituri?”, a întrebat Flutur

El a menționat că a fost întrebat de primarul din Drăgușeni unde sunt banii împrumutați și a explicat că doar până în anul 2007 a funcționat acest proiect pentru că firma rusească Stroytransgaz care executa lucrările a dat faliment.

Președintele Flutur a mai arătat că nu crede că trebuie să fie dezgropați morții acum ci că trebuie să fie făcut lobby și să fie găsite soluții pentru rezolvarea problemelor.

„Situația este foarte gravă. 61 de primării stau cu ochii în lacrimi”, a spus Flutur care a menționat că având datorii la Fisc, localitățile sunt condamnate să nu se mai dezvolte în următorii ani din cauza acestei găuri negre care vine din urmă.

El a cerut celor din PSD să fie alături și să îl convingă pe ministrul Finanțelor să preia la datoria publică 18 milioane de euro.

„A fost un proiect prost făcut în 2003 care a îngropat jumătate de județul Suceava”, a spus Flutur care a menționat că s-a săturat de câte hârtii a făcut către minister.(T.B.)


Intră acum și în grupul de