Dan Ioan Cușnir (PSD): Abandonul ideii de „Suceava Smart City” este o greșeală majoră a actualei conduceri a municipiului. Inteligența atrage inteligență, incompetența atrage impotența administrativă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, susține printr-un comunicat de presă că abandonul ideii de „Suceava Smart City” este o greșeală majoră a actualei administrații subliniind că inteligența atrage inteligența, incompetența atrage impotența administrativă.

În comunicat, liderul social-democrat sucevean arată că în ultimii 15 ani de administrație liberală municipiul Suceava a pierdut competiția și a ajuns ca Botoșani să devină un oraș mai atractiv decât Suceava.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir.

„Ion Lungu conduce Primăria Sucevei de 15 ani. In acești 15 ani ar fi avut ocazia sa dea aripi Sucevei si Sucevenilor; a preferat să facă tot ceea ce depinde de el pentru a-i ține pe Suceveni în întuneric. Nu știu dacă voit sau nu, dar totalul politicilor lui Ion Lungu au dus la blocarea aproape ireversibilă a dezvoltării orașului.

Rivalitatea dintre Suceava și Botoșani este foarte amuzantă și plină de nedreptăți minore. Acum 20-30 de ani circula o glumă „Visul oricărei femei din Botoșani este să se mărite în Suceava”. Ion Lungu a reușit să răstoarne și această glumă. Dupa 15 ani de Ion Lungu/PNL/PDL comparația dintre cele două orașe se prezintă in felul următor:

  • Botoșaniul are Filarmonică; Suceava are un proiect de mini-Filarmonică, in sertarele lui Ion Lungu
  • Botoșaniul are Aquapark funcțional Cornișa; Suceava are un strand municipal închis si un proiect de ștrand modern, in sertarele lui Ion Lungu
  • Botoșaniul are patinoar acoperit; Suceava are un proiect de patinoar acoperit, in sertarele lui Ion Lungu
  • Botoșaniul are de 5 ani Sală Polivalentă; Suceava are un proiect de Sală Polivalentă, în sertarele lui Ion Lungu
  • Botoșaniul are echipa de fotbal în Liga 1 care se bate an de an pentru Playoff; Suceava are echipa de fotbal in liga a 3-a care se bate cu Știința Miroslava și provoacă fioruri de bucurie când reușește un egal cu Sănătatea Darabani.
  • Botoșaniul are parcuri amenajate si curate; Suceava are o zona de agrement Tătărași amenajată cu un prejudiciu de 560.000 lei și  proiect de amenajare a parcului Sipote in sertarele lui Ion Lungu
  •  
  • Botoșaniul are iluminat stradal eficient și clădiri istorice luminate feeric noaptea; Suceava are o diplomă de eficiență energetică in biroul lui Ion Lungu
  • Botoșaniul are parcări și sistematizare stradală; Suceava are o panarama ilegală si inaplicabilă de proiect al parcărilor, în sertarele lui Lucian Harșovschi, eternul locotenent al lui Ion Lungu

Nu este de mirare că Botoșani a devenit o destinație tot mai atractivă pentru suceveni, fie că vorbim de cumpărături sau de diverse evenimente culturale și de divertisment. Și asta în condițiile în care nici Botoșani nu este cel mai bun exemplu de dezvoltare, dar ne arată cât de în urmă am rămas.

Un oraș se clădește pe cei doi piloni care pot duce la dezvoltare autentică: infrastructură și educație. Pâinea și cuțitul au fost la Ion Lungu/Harșovschi/PNL, dar au apelat la cea mai lașă soluție, au jucat in permanență cartea de victimă și au dat vina pe sistem. Inteligența atrage inteligența, incompetența atrage impotența administrativă. In Cluj, Oradea, Arad, Iași, Botoșani oameni inteligenți au atras inteligența. In Suceava niste incompetenți lipsiți de potență administrativă alungă sistematic inteligența.

S-a lansat la un moment dat conceptul de „smart city” pentru orașul Suceava. Pentru că era o fumigenă electorală neînsoțită de o strategie reală, a rămas ca o glumă, ca un comentariu uitat pe Facebook. Politicienii care au condus Suceava și-au pierdut ireversibil credibilitatea: nu pot să livreze acțiuni simple și nu mai pot nici măcar să promită idei mărețe. Sau dacă o fac, propunerile sunt în mod evident nesustenabile, aruncate electoratului complet în bătaie de joc, fără o intenție reală de a trece la fapte. Cu câteva din cele mai prestigioase licee din țară și o

universitate cu rezultate semnificative, abandonul ideii de „Suceava Smart City” este o greșeală majoră.

Suceava nu mai poate rezista cu primari lipsiți de responsabilitate și cu conduceri lipsite de competență și de viziune. Suceava se prăbușește sub povara incompetenței, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunității. Suceava este mâncată de cancerul compromisurilor și blaturilor. Cei vinovati vor trebui să își asume răspunderea și să răspundă personal, altfel vom dispărea de pe hartă, vom ajunge irelevanți.

Suceava are nevoie de Ordine si Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipa care înțelege ce înseamnă sa faci “Totul pentru Suceava!””


Intră acum și în grupul de