Cătălin Nechifor (Pro România): Lista noastră la europarlamentare este deschisă de un careu de ași: Un comisar european și trei foști prim miniștri


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că lista Pro România pentru alegerile europarlamentare este deschisă de „un careu de ași”, iar  în comparație cu alte partide, lista Pro România are personalități importante care au dovedit ceea ce pot face, pe primul loc fiind fostul prim ministru Victor Ponta, urmat de comisarul european Corina Crețu, de fostul prim ministru Mihai Tudose și de fostul prim ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Nechifor a spus că Victor Ponta este un apropiat al județului Suceava, județ unde și-a petrecut vacanțele din copilărie și pe care l-a ajutat cât a putut în perioada când a fost prim ministru, menționând între altele sprijinul pentru finalizarea modernizării Aeroportului Suceava.

El a arătat că și comisarul european Corina Crețu a sprijinit județul Suceava și a amintit că primul președinte al Parlamentului European care a vizitat județul Suceava a fost Joseph Borrell, invitat de el și  Corina Crețu în 2009, când ambii erau eroparlamentari.

Nechifor a menționat că și din calitatea de comisar european Corina Crețu a sprijinit proiectele europene din județul Suceava și chiar a participat la inaugurarea modernizării Cetății de Scaun a  Sucevei.

În „careul de ași” pe locul al treilea este fostul prim ministru Mihai Tudose, „asul de pică” ce era să pice dar nu a picat și a avut un episod de sănătate major.

Pe locul al patrulea este fostul prim ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, acesta având cetățenie română și moldovenească.

Potrivit lui Nechifor, acesta este primul gest politic de unire a Republicii Moldova cu România într-o formulă modernă, europeană, prin  Uniunea Europeană.

„Cred că unirea cea mai simplă a României cu Republica Moldova trebuie făcută prin Uniunea Europeană”, a spus Nechifor.

Liderul sucevean al Pro România a subliniat că sunt argumente importante pentru ca lista Pro România să fie votată de electorat și că speră ca acest partid care are aproape un an de la înființare va deveni alternativa la guvernare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de