Băișanu, critic la adresa opoziției la dezbaterea legii privind înființarea contului de economii Junior Centenar: Când face PSD-ALDE ceva bun și nu poate fi negat în totalitate se găsesc chichițe. Domnilor din opoziție, veniți și voi în viața asta în Parlament cu o soluție și o susținem! VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a criticat, miercuri, opoziția la dezbaterea proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.104/2018 privind implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

Băișanu a spus de la tribuna Camerei Deputaților că această propunere este benefică și că ALDE o susține.

„Îmi pun totuși o întrebare: Când face PSD-ALDE ceva, și ceva bun și nu poate fi negat în totalitate, se găsesc chichițe. Ba că e blondă, ba că e brunetă, ba că nu merge, ba că scârțâie. Domnilor din opoziție. Veniți și voi în viața asta în Parlament cu o soluție și vă garantăm că o vom susține”, a spus Băișanu.

El a apreciat că opoziția caută doar nod în papură.

„Nu înțelegeți că nu există nicio bancă în România care să-ți ofere 50 la sută din cât ai depus, că suma este una mică, de 100 de lei și cine dorește o poate face. E opțional și nu e obligatorie”, a spus Băișanu.

Programul guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior” care are ca obiect înfiinţarea unui cont special de economisire sub formă de depozit şi care se adresează oricărui copil, cetăţean român, care nu a împlinit vârsta de 18 ani a fost instituit de Executiv prin OUG 104/2018, urmând ca, din 2019, titularii de cont să beneficieze de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la vârsta de 18 ani.

Condiţia este ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei (T.B.)


Intră acum și în grupul de